04-10-2016 14:38

22 грудня 2017 року

Підсумки «Школи молодого журналіста»: професійна орієнтація та власні проекти

12 з 20 учасників «Школи молодого журналіста» сьогодні отримали сертифікат, що підтверджує проходження навчання.

—    Те, що до випуску дійшли не всі, теж є показником. Проект дав можливість молодим людям спробувати й порівняти свої очікування та реальність професії, — зауважив директор Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської ОДА Андрій Подорван.

 

 

 


21 липня 2017 року

«Школа молодого журналіста» прийшла на телебачення: екскурсія учасників на UA:Перший

«Потрапити на Суспільне» — просто. Учасники «Школи молодого журналіста» перевірили, як працює однойменна платформа зворотного зв'язку Національної суспільної телерадіокомпанії України. Учора, 20 липня, медійники-початківці відвідали з ексурсією Київський телецентр.

У програмі візиту — знакова будівля телецентру, єдиний в Україні музей телебачення, студії та апаратні кімнати каналу UA:Перший. Учасники екскурсії познайомилися з історією та сьогоденням українського державного телебачення та дізналися більше про реформу Суспільного мовлення.

 

 


13 травня 2017 року

І знову на навчанні: журналісти-початківці дізналися про шляхи заробітку в Інтернеті

Більшість із нас не уявляє свого життя без Інтернету. Для багатьох — це невід’ємна частина професійної діяльності. Як заробляти за допомогою мережі та які особливості слід при цьому враховувати — тема сьогоднішнього навчання учасників «Школи молодого журналіста». З ними зустрівся керівник програм нових медіа «Інтерньюз-Україна» Віталій Мороз:

— Бути в Інтернеті — це вже не просто розваги, це ваш робочий кабінет. Тут все переплітається. Правила встановлюють користувачі. Не потрібно знати все — знайте корисні вам інструменти.

 

 


11 травня 2017 року

Головна «зброя» журналіста — його надійність

Під час навчання у «Школі молодого журналіста» її учасники спілкувалися з професійними журналістами, медіаекспертами та фахівцями у сфері комунікацій з Чернігова та Києва. Проводилися і виїзні заняття.

Сьогодні ж їхати нікуди не довелося — на чергове навчання журналістів-початківців завітали колеги із Сполучених Штатів Америки, Харкова та Києва.

 

 

 


28 квітня 2017 року

Фотограф Юрій Хромушин відкрив секрети своєї творчості журналістам-початківцям

 

— Щоб зробити гарне фото — бігати не обов’язково. Сядьте на лавку, спостерігайте і тисніть кнопку.

З таких незвичних порад вчора, 27 квітня, почав свій виступ фотохудожник та фотожурналіст Юрій Хромушин під час зустрічі з учасниками «Школи молодого журналіста», яка відбулася в Департаменті інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації.

 

 


31 березня 2017 року

Молоді журналісти продовжують розвивати медійні навички

– Кожна людина – індивідуальність, тому й стиль роботи у кожного свій, особливий. У журналістській діяльності це дає можливість створювати цікавий продукт, орієнтований на широке коло читачів.

На цьому вчора, 30 березня, наголосила головний редактор чернігівської міської газети «Панорама» Валентина Трахтенберг під час спілкування з молодими медійниками, учасниками проекту «Школа молодого журналіста».

 

 

 


27 березня 2017 року

До столичних колег за досвідом. Школа молодого журналіста знову на виїзді

Окрім прес-релізів, які є важливими помічниками журналістів, медійникам важливо вміти працювати із інформаційними платформами. Брифінги та прес-конференції — чи не найкращий спосіб поставити будь-яке запитання будь-якому спікеру.

З тим, як працює один з найбільших майданчиків комунікації — Український кризовий медіа-центр — днями ознайомилися учасники «Школи молодого журналіста».

 

 

 


2 березня 2017 року

«Журналіст – активний учасник подій, тому він найголовніше джерело інформації»

На цьому медійникам-початківцям наголосила журналіст з майже 40-річним стажем Ольга Чернякова на черговому занятті «Школи молодого журналіста», що відбулось сьогодні, 2 березня.

Під час зустрічі учасники проекту вчилися знаходити та опрацьовувати різні джерела інформації.

 

 

 


24 лютого 2017 року

День з «Днем»: «Школа молодого журналіста» на фотовиставці відомого видання

Краще один раз побачити, ніж сто разів почути — відома істина, яку вирішили застосувати організатори «Школи молодого журналіста», готуючи чергове заняття з учасниками проекту.

Тож тих, хто ще лише розмірковує про професію медійника, повезли на знайомство до вже маститих майстрів слова.

 

 

 

 


11 лютого 2017 року
Учасники «Школи молодого журналіста» дізналися у Корюківці, «як працює газета»

Учасники проекту «Школа молодого журналіста» днями, 9 лютого, взяли участь у навчальному візиті до редакції корюківської районної газети «Маяк».

Редакторка «Маяка» Ірина Гайова та один зі співорганізаторів проекту Олександр Назаренко — голова ГО «Асоціація регіональних ЗМІ» та редактор менської районної газети «Наше слово» — розповіли учасникам про принципи організації роботи редакції, щоденного управління та планування, верстки і структурування газети та її розповсюдження.

 

 


3 лютого 2017 року
Піар та журналістика: де межі? — розповідали учасникам «Школи молодого журналіста»

Про політичні комунікації та роль журналіста у них — говорили на черговому тренінгу для медійників-початківців.

Спікер — Андрій Прокопенко, керуючий партнер агенції «Прокопенко і партнери», депутат Чернігівської облради.

 

 

 

 


 

26 січня 2017 року
У новому році журналісти-початківці продовжують знайомитись з основами професійної діяльності

Юридичні аспекти журналістської діяльності майбутні медійники вивчали сьогодні, 26 січня, на черговому занятті «Школи молодого журналіста».

Роз’яснював правові засади Іван Петрикей, адвокат, юридичний консультант громадської організації «Асоціація регіональних ЗМІ».

 

 

 


 

8 грудня 2016 року
У «Школі молодого журналіста» навчалися критично мислити

Аналізувати медіаповідомлення та помічати в них пропаганду та цензуру є одним із найважливіших умінь кваліфікованого журналіста. Про це говорили 8 грудня на черговій зустрічі «Школи молодого журналіста».

Однак, для чіткого розуміння якості медіапродукту не лише журналістам, а й усім свідомим громадянам, варто дати відповідь на такі питання: хто власник ЗМІ; чому доносять саме цей меседж; який результат хочуть отримати після розміщення новини тощо.

 

 


 

1 грудня 2016 року
У «Школі молодого журналіста» навчали ефективному інтерв’юванню

Інтерв’ю. Особливості саме цього жанру досліджували на третьому тренінгу в рамках освітнього проекту «Школа молодого журналіста» 1 грудня.

Секрети ефективного інтерв’ювання молодим медійникам Чернігівщини розкрив Віталій Голубєв — рівненський журналіст та медіатренер, головний редактор видавничого дому «ОГО», викладач кафедри журналістики Національного університету «Острозька академія».

 

 


 

24 листопада 2016 року
Другий тренінг «Школи молодого журналіста»: теорія та практика класичної інформації

Учасники «Школи молодого журналіста» вивчали засади одного з найголовніших жанрів медіа — інформації.

Другий тренінг у рамках освітнього проекту 24 листопада провів чернігівський журналіст Владислав Савенок.

 

 

 

 


 

10 листопада 2016 року

«Школа молодого журналіста» — дубль два: вдвічі більше охочих, в рази більше сподівань

У Чернігові стартувала тримісячна навчальна програма для журналістів-початківців чи просто тих, хто мріє дізнатися більше про фах медійника.

Відкриття другої «Школи молодого журналіста», що реалізується Департаментом інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської ОДА спільно з Асоціацією регіональних ЗМІ та благодійним фондом «Майбутнє Чернігівщини», відбулося сьогодні.

 

 

ГО Активне Суспільство України