back

Найкращі юні читачі Чернігівщини на фестивалі «Книгоманія-2016»

20-05-2016 12:02

Переможці обласного етапу щорічного Всеукраїнського конкурсу «Найкращий читач України» Крикун Вадим 7 класу (Лемешівська сільська бібліотека-філіал Городнянської ЦБС) та Дорошенко Алісія 6 класу (Прилуцька міська бібліотека для дітей ім. Павла Білецького–Носенка) представляли Чернігівщину 12-15 травня у Львові, де відбувся традиційний Фестиваль дитячого читання «Книгоманія-2016» в рамках Дитячого форуму видавців. 

Майже 50 юних книгоманів, приїхали до міста Лева з усіх куточків України і взяли участь в різноманітних цікавих заходах. Вони зустрічалися з українськими дитячими письменниками, брали участь у літературно-пригодницькому квесті за підтримки компанії «Галичина». 

Театралізована церемонія нагородження переможців Всеукраїнського конкурсу дитячого читання «Книгоманія-2016», урочисто пройшла в одній з найстаріших бібліотек України - Науковій бібліотеці Львівського Національного Університету імені І. Франка. Традиційно відбулося вручення читацьких сертифікатів цієї бібліотеки всім переможцям конкурсу, які дозволяють і тепер і в майбутньому бути читачами однієї з найвідоміших бібліотек нашої держави. 

Діти отримали чудові майстер-класи з літературної журналістики та мистецтва фотографії. Надовго запам’ятається юним книголюбам незвичайний захід - мозковий штурм за участі письменників Лесі Вороніної, Христини Лукащук, Оксани Думанської та Тараса Шила, під час якого організатори конкурсу порадилися з дітьми, в якому форматі на майбутнє краще проводити Всеукраїнський конкурс – online чи offline, тому що для організаторів конкурсу була важлива думка з цього приводу саме юних учасників конкурсу. Найкращі читачі Чернігівщини Вадим та Алісія мали змогу поспілкуватися з Президентом ГО «Форум видавців» Олександрою Коваль і переконатися, що читання хороших книжок робить життя цікавим, насиченим та успішним. 

Справжнім сюрпризом для дітей став виступ львівського молодіжного рок-гурту «ПашКо BAND». Всі танцювали, співали, емоції зашкалювали! 

Діти гідно представили Чернігівщину та повернулися додому з цікавими книгами, масою позитивних емоцій, а головне – з новими друзями з усієї України. 

Читайте та вигравайте надалі подорожі до Львова!






За інформацією Департаменту культури і туризму,

національностей та релігій облдержадміністрації

Останні новини

Анонси








































 

 

 

 

Погода