back

Україна впевнено постає в образі новітньої, перспективної європейської держави – Президент у зверненні до Дня Європи

23-05-2016 07:54

Президент Петро Порошенко взяв участь у церемонії урочистого підняття прапору Європейського Союзу з нагоди Дня Європи в Україні. Глава держави та переможці Всеукраїнських учнівських олімпіад з іноземних мов 2016 року міста Києва, підняли прапори ЄС на площі перед будівлею Адміністрації Президента України.

«Сьогодні ми відзначаємо День Європи. І значення, важливість цього свята ми починаємо розуміти лише зараз. Адже Європа для України – це не просто географічне поняття. Європа – це є майбутнє України, це є її історичний дух. Європа – це є національна ідея, яка панує в серцях українців, яка об’єднує український народ, об’єднує всю нашу країну», - звернувся до присутніх Петро Порошенко.

Водночас Глава держави зазначив, що сьогодні українці, на жаль, змушені платити високу ціну за свій європейський вибір і краще майбутнє для своєї країни і своїх дітей. «Сьогодні саме ми, українці, захищаємо Європу від варварства, тиранії, тероризму, агресії, мілітаризму, які нависли над всім нашим континентом. Ми, українці, сьогодні на передовій захисту європейської цивілізації. Наша Революція Гідності – була революцією за Європу. Наша боротьба проти російської агресії – є боротьбою за Європу. Тому День Європи – це є наше українське, історичне свято», - сказав Петро Порошенко.

Президент наголосив, що, незважаючи на труднощі, у прагненні до кращого, європейського майбутнього Україну сьогодні підтримують лідери країн ЄС, підтримує світ та подякував за цю підтримку. ЄвроМайдан, Революція гідності і самовіддана боротьба українського народу проти російського агресора за власний цивілізаційний вибір, за незалежність, за суверенітет та територіальну цілісність абсолютно по-новому відкрили Україну і українців для всього європейського континенту.

«Їдкий смог радянської, а потім і російської пропаганди розвіюється. Україна впевнено постає в образі новітньої, надзвичайно перспективної, амбітної європейської держави. І Європа готова допомагати такій Україні якнайшвидше повернутися додому – до спільного європейського дому», - констатував Глава держави.

Президент наголосив, що задля приєднання України до союзу європейських держав нам потрібно подолати два виклики. Перший із них – ефективна протидія російській агресії. На шляху до перемоги українці вже побудували українську армію і продовжують реформування Збройних Сил. Зокрема, Рада національної безпеки і оборони України схвалила Стратегічний оборонний бюлетень, який є дорожньою картою реформування сектора оборони і безпеки, і побудови нового рівня співпраці України та НАТО.

Глава держави підкреслив, що саме завдяки змінам у оборонному секторі нашій державі вдалося зупинити наступ російських військ: «На сьогоднішній день ми ті, хто зупинили сотні російських танків, тисячі одиниць артилерії, навалу Росії – ми захистили Європу».

За словами Петра Порошенка, другим викликом на шляху побудови України як успішної європейської країни є проведення «амбітних, ефективних, всеохоплюючих та системних реформ». Дорожньою картою їх проведення є Угода про асоціацію України та ЄС та всеохоплюючу зону вільної торгівлі, а також План дій щодо безвізового режиму. Україна виконала 140 пунктів цього Плану завдяки чому «ми знаходимося напередодні надання Європейським Союзом для українських громадян права вільно подорожувати Європейським Союзом». «Це перший крок повернення України у велику європейську родину», - підкреслив Президент.

Глава держави також наголосив на важливості внесення змін до Конституції для проведення судової реформи, забезпечення верховенства права і боротьби з корупцією.

Президент переконаний, що Україна успішно подолає зазначені виклики та стане членом Євросоюзу. «Ми всі є творцями нашого спільного прогресу. Ми всі прагнемо того, щоб Україна стала справжньою історією успіху. І я впевнений в тому, що все у нас вийде. Я впевнений в тому, що одного дня українські громадяни займуть свої місця у Європейському парламенті, Європейській Комісії, європейських інституціях. Це буде той день, коли Україна посяде достойне місце серед країн-членів ЄС. Я переконаний, що одного дня українська мова набуде статусу офіційної мови Європейського Союзу», - наголосив Петро Порошенко.

Прес-служба Президента України

Останні новини

Анонси







































 

 

 

 

Погода