back

Чернігівська область – третя за кількістю успішно проведених закупівель через систему ProZorro

09-06-2016 16:10

В області активно використовується електронна система публічних закупівель ProZorro при проведенні допорогових закупівель.

Як показав щотижневий моніторинг електронних закупівель, з початку цього року 292 організатори, які здійснюють діяльність на території області, розпочали 3991 процедуру. Це стосується установ та організацій як підпорядкованих, так і не підпорядкованих облдержадміністрації.

184 організатори успішно завершили 1786 процедур. При цьому, переможцями по двох третинах процедур стали суб’єкти господарювання, зареєстровані на території області.

Планова сума по успішно завершеним закупівлям дорівнювала 49,3 мільйона гривень. Сума ж виграних пропозицій – 40,9 мільйона. Таким чином, економія бюджетних коштів склала 8,4 мільйона гривень – 17% від планової суми. Середня кількість пропозицій на одні торги становила 2,87.

Серед закуплених з використанням системи електронних закупівель товарів найбільшу питому вагу складають продукти харчування – 471 закупівля, або 26,4% від усіх успішно завершених процедур, а також медичне обладнання та медикаменти – 204 процедури, або 11,4%. Крім того, відбулася значна кількість закупівель через ProZorro офісної і комп’ютерної техніки, устаткування та приладдя – 154 процедури, нафтопродуктів та палива – 117 процедур.

453 обласні представники бізнесу взяли участь у 2883 електронних закупівлях, у тому числі і за межами області. 372 підприємця стали переможцями по 1779 закупівлях.

Згідно з офіційним статистичним модулем системи електронних закупівель (bi.prozorro.org), за кількістю розпочатих у 2016 році торгів Чернігівщина посіла 4-те місце. За кількістю успішно проведених електронних закупівель маємо третій результат серед областей України.


За інформацією Департаменту
економічного розвитку облдержадміністрації


(для завантаження світлини натисніть тут)


Інфографіка підготовлена Департаментом інформаційної
діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації

Останні новини

Анонси








































 

 

 

 

Погода