back

Агропромисловість області як синтез виробництва, сервісу і науки

24-06-2016 10:05

День поля відзначили вчора на Носівській селекційно-дослідній станції Миронівського інституту пшениці імені В. М. Ремесла НААН. Урочистості з цієї нагоди відвідали перший заступник голови ОДА Леонід Сахневич, заступник голови обласної ради Арсен Дідур директор Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Сергій Хоботня, депутати обласної ради, науковці сільськогосподарської сфери та громадськість.


Довідково. Носівська селекційно-дослідна станція – одна із найстаріших науково-дослідних установ України із понад 100-річною історією.

Серед основних напрямків наукових досліджень: селекція озимого жита, ярого ячменю, вівса, конюшини, люцерни, цибулі та огірків; проведення досліджень з покращання селекційного процесу і створення сортів генетично захищених від ураження основними хворобами та стійких до абіотичних факторів навколишнього середовища; створення голозерних сортів ярого ячменю та вівса з високим вмістом поживних речовин; оригінальне та елітне насінництво зернових, кормових та овочевих культур.

За весь час роботи на станції створено і зареєстровано понад 80 сортів різних сільськогосподарських культур. Носівська селекційно-дослідна станція та дослідне господарство здійснюють велику насінницьку роботу як щодо сортів власної селекції, так і по інших культурах. Щорічно вирощується близько 150-200 т оригінального та 600-800 т елітного насіння, яке реалізовується в 17 областях держави.

В Україні близько 50 % посівів жита, понад 70 % вівса, а в Чернігівській області переважна більшість посівів ярого ячменю становлять сорти носівської селекції.


Учасники заходу ознайомилися з роботою станції та пропозиціями від провідних агрокомпаній. Була змога й оглянути сільськогосподарську техніку та сортові посіви озимих і ярих зернових культур урожаю 2016 року.

Керівниця закладу Наталія Буняк принагідно вручила листи подяки окремим сільгоспвиробникам Чернігівщини за багаторічну плідну співпрацю в популяризації сортів Носівській селекційно-дослідній станції та сприяння у їх впровадженні на поля.

— У кожного з вас різні напрямки роботи, але результат у всіх має бути один – добробут України, — підкреслила вона.

Леонід Сахневич зауважив, що такі заходи забезпечують обмін досвідом на налагодження ефективної співпраці між аграріями та науковцями.

На тому, що агропромисловий комплекс Чернігівщини – флагман робочих місць та надходжень до бюджетів акцентував і Арсен Дідур.

Владці наголосили на подальшій всебічній підтримці аграріїв.


Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації

Останні новини

Анонси








































 

 

 

 

Погода