back

Чернігівщину відвідала Надзвичайний і Повноважний Посол Великої Британії

24-06-2016 12:08

Учора, 23 червня, у приміщенні Чернігівської ОДА відбулася зустріч керівництва Чернігівщини з Надзвичайним і Повноважним Послом Великої Британії в Україні Джудіт Гоф. Упродовж години голови ОДА Валерій Куліч, обласної ради Ігор Вдовенко, Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко, керівники структурних підрозділів ОДА: з економічного розвитку – Юлія Свириденко та соціального захисту населення Олег Русін спілкувалися з послом. Також до зустрічі долучився Уповноважений Президента України з прав дитини Микола Кулеба.

Після вступних промов представників Чернігівщини, в яких була надана коротка характеристика регіону та бажані напрямки співпраці, слово взяла Надзвичайний і Повноважний Посол Великої Британії в Україні пані Джудіт Гоф.

«Я рада, що наша країна однією з перших підтримала Україну після початку військової агресії. І ми чітко заявляємо, що суверенітет і територіальна цілісність України мають бути збережені, і ніхто не має права їх порушувати. Тому останні два роки ми активно допомагаємо війську України та вимушеним переселенцям. Також підтримуємо реформи в державі, бо вважаємо, що боротьба з корупцією – це також складова ефективної боротьби із зовнішньою агресією. Одним із пріоритетів у свої роботі я ставлю налагодження зв’язку між містами і регіонами Великої Британії та України, бо вважаю, що комунікації лише між столицями недостатньо», – задекларувала Надзвичайний і Повноважний Посол Великої Британії в Україні пані Джудіт Гоф.

Також пані посол окреслила її бачення пріоритетних напрямків співпраці: «Ми (Велика Британія), звісно, не боремося за першість у сільському господарстві з нашими колегами з Франції чи Польщі, але маємо серйозні напрацювання у галузі наукових розробок для сільського господарства, що може бути корисним з огляду на аграрний потенціал Чернігівщини. Також вважаю важливою розбудову міжрегіонального партнерства у галузі IT-технологій. І, безумовно, культурні зв’язки, для розбудови який вбачається перспектива».

Представниця Великої Британії поцікавилася у голови ОДА Валерія Куліча перебігом процесів децентралізації в області та особливостями життя на території, яка межує з країною-агресором.

У відповідь пані Гоф отримала роз’яснення стосовно специфіки об’єднання громад на Чернігівщині – його демографічного, економічного та соціального аспектів, дізналася про напрямки переорієнтації експорту підприємств області, яка відбулася через закриття ринку РФ та про проблему недостатнього покриття національним телевізійним сигналом прикордонних районів області.

Пані посол висловила готовність розглянути можливість співпраці у забезпеченні жителів прикордоння українським телебаченням, а також припустила, що корисним для Чернігівщини може бути обмін досвідом із Уельсом – адміністративною одиницею Сполученого Королівства, яка, на її думку, має схожість із Чернігівської областю.

Обмінявшись контактами та задекларувавши намірі до співпраці, зустріч-знайомство було завершено. Учасники зустрічі відбули для участі у заходах із нагоди 20-ї річниці створення Чернігівського центру медико-соціальної реабілітації дітей-інвалідів «Відродження», у створенні та діяльності якого активну участь беруть громадяни Великої Британії.



Прес-служба облдержадміністрації

Останні новини

Анонси








































 

 

 

 

Погода