back

Станом на середину літа область готова до зими більш як на 50%

20-07-2016 18:31

Сьогодні вкотре Мінрегіон спільно з представниками інших міністерств зібрав на селекторній нараді області держави, аби обговорити перебіг підготовки до осінньо-зимового періоду.

Як повідомив заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Едуард Кругляк, загальна картина готовності країни на 15 липня поточного року така: 51% — житлові будинки, близько 50% — бюджетні установи, 46,5% — об’єкти тепло- і водопостачання.

В активній фазі і перерахунок компенсацій за різницю в тарифах та субсидій. До слова, в останньому Чернігівщина серед лідерів.

Втім, доопрацьовувати ще є що. Зокрема заступник голови — керівник апарату ОДА Наталія Романова озвучила пропозицію обласної влади до Кабміну, щодо внесення змін до постави КМУ від 11.01.2005 №20 «Про затвердження Порядку перерахування деяких субвенцій з державного бюджету місцевим бюджетам на надання пільг, субсидій та компенсацій» у частині взаєморозрахунків теплопостачальних підприємств з постачальниками електричної енергії. Необхідно відкоригувати механізм нарахування відповідно до наданої субсидії.

Варто зауважити, що Кабмін ініціюватиме внесення необхідних змін і до постанови №217.

За даними обласного оперативного штабу, теплове господарство регіону налічує 953 котельні,з яких 489 — уже готові до зими. До початку опалювального сезону заплановано підготувати близько 599 кілометрів тепломереж.

Здійснюється заміна водопровідних та каналізаційних мереж, у житловому фонді відремонтовано понад 50% покрівель та опалювальних систем.

Наразі заборгованість за спожитий газ та електроенергію підприємствами тепло- і водопостачання та водовідведення становить: 88 мільйонів гривень — населення (враховуючи не компенсовану субсидію), 19,7 мільйонів — невідшкодована різниця в тарифах для потреб населення, 41,6 мільйонів — різниця в тарифах бюджетних установ.

Департамент інформаційної діяльності та

комунікацій з громадськістю облдержадміністрації

Останні новини

Анонси







































 

 

 

 

Погода