back

Команда експертів проінспектувала роботу обласного протитуберкульозного диспансеру та обласного центру з профілактики та боротьби зі СНІДом

18-08-2016 16:41

15 та 16 серпня маршрутом пацієнта в обласний центр з профілактики та боротьби зі СНІДом та обласний протитуберкульозний диспансер пройшла команда експертів. Серед них Джеремі Пеннер – фахівець Міжнародного центру підготовки та освіти в сфері охорони здоров’я Університету штату Вашингтон (США), провідні фахівці Українського центру контролю за соцхворобами МОЗ України Лілія Масюк, Віра Яцик та інших.

Команді експертів презентували роботу ТБ/ВІЛ служб області. Головний лікар обласного протитуберкульозного диспансеру Микола Дейкун ознайомив учасників візиту із структурою та матеріально-технічною базою закладу, моделями контрольованого амбулаторного лікування, які застосовуються на практиці, комплексом інтегрованих послуг тощо.

З групою експертів зустрічався начальник Управління охорони здоров’я облдержадміністрації Петро Гармаш. Обговорили питання епідемічної ситуації на ко-інфекцію ТБ/ВІЛ в області та можливі шляхи її поліпшення, питання реформування служб, ролі та місця Центрів ПМСД на сучасному етапі.

У подальшому буде розроблений план заходів щодо поліпшення ситуації ТБ/ВІЛ в області, що дозволить підвищити рівень надання медичної допомоги.



Прес-служба Управління охорони здоров’я облдержадміністрації

Останні новини

Анонси







































 

 

 

 

Погода