back

Екологічний стан річки Стрижень

23-08-2016 11:25

22 серпня на нараді під головуванням першого заступника голови облдержадміністрації Леоніда Сахневича представники екологічних служб області розглянули питання щодо екологічного стану річки Стрижень.

За інформацією Державної екологічної інспекції у Чернігівській області в ході обстеження русла річки фактів масової загибелі водних живих організмів не зафіксовано. При візуальному обстеженні встановлено, що вода в річці підвищеної кольоровості, має незначний сторонній запах. Через зниження рівня кисню та значного замулення води риба плавала у верхньому шарі річкової води.

За результатами інструментально-лабораторного контролю проб води, відібраних 21 та 22 серпня спеціалістами Державної екологічної інспекції у Чернігівській області, виявлено зниження вмісту розчиненого кисню, нижче критичного рівня поблизу вулиць Алексєєва та Київська, проспекту Перемоги та біля Червоного мосту. Також встановлено перевищення вмісту азоту амонійного в 2-3 рази в створах біля вулиць Алексєєва і Київська та незначне збільшення вмісту органічних речовин за хімічним споживанням кисню (ХСК) у порівнянні з гранично допустимими концентраціями для водойм рибогосподарського призначення.

Причинами незадовільного стану річки Стрижень є:

- надходження без очищення зливових вод зі значної частини міста Чернігова (24 зливовипуски);

- накопичення 1-1,5 метрового шару забрудненого мулу по руслу, що призводить до погіршення якісного складу води у межах міста;

- значне захаращення берегів та водного дзеркала річки сміттям та господарсько-побутовими відходами.

Учасники наради вирішили тримати під контролем ситуацію на річці Стрижень та інформувати населення про будь-які зміни екологічного стану водойми.


Департамент екології та природних ресурсів
Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини

Анонси







































 

 

 

 

Погода