back

Над гетьманською столицею урочисто піднято Державний прапор

23-08-2016 21:57

Сьогодні, 23 серпня, у місті Батурин Чернігівської області відбулися урочистості з нагоди 25-ї річниці незалежності України та Дня Державного прапора України. На галявині біля палацу гетьмана Кирила Розумовського за участі, зокрема, голови ОДА Валерія Куліча урочисто піднято Державний прапор ‬України та принагідно вручено паспорти 16-річним громадянам України й відзнаки жителям області.

Право підняти прапор над гетьманською столицею Лівобережжя Батурином було надано військовослужбовцям Чернігівського гарнізону, які з гідністю виконували свій обов’язок у зоні АТО та сину учасника антитерористичної операції, учню 9-го класу Бахмацької гімназії Максиму Невольку.

Слово для привітання присутніх – керівників області та району, народних депутатів України, жителів Батуринської територіальної громади, громадськості, воїнів АТО і юних громадяни України – мали, зокрема, голова Чернігівської облдержадміністрації Валерій Куліч, обласної ради Ігор Вдовенко, архиєпископ Чернігівський і Ніжинський Євстратій (Зоря).

Валерій Куліч у своєму зверненні привітав громаду області з Днем Державного прапора України, відзначив вагомість цього атрибуту як символу втілення національної гордості багатьох поколінь українців, які прагнули й нині прагнуть жити у самостійній і заможній державі. Голова ОДА відзначив глибокий символізм підняття прапора над Батурином – містом, що було вщент знищене агресором у нерівній битві, але дух якого встояв і сьогодні надихає українців на боротьбу за незалежність. Окремо керівник виконавчої влади області висловив вдячність сучасним борцям за свободу і цілісність української держави та оголосив хвилину мовчання на вшанування пам’яті полеглих захисників України.

Після промови голова Чернігівської обласної державної адміністрації Валерій Куліч уже традиційно вручив 16-річним громадянам України їхні паспорти і відзнаки жителям області.

А після офіційної частини учасників зібрання привітали артисти Обласного філармонійного центру фестивалів і концертних програм та духовий оркестр філармонії, у супроводі якого й відбувався захід.


Указом Президента України за значний особистий внесок у становлення незалежної України, утвердження її суверенітету і зміцнення міжнародного авторитету, вагомий внесок у державне будівництво, соціально-економічний та культурно-освітній розвиток, активну громадську позицію та політичну діяльність, сумлінне та бездоганне служіння українському народу відзнакою Президента України – ювілейною медаллю «25 років незалежності України» – нагороджено:

Бойка Валентина Борисовича – Гайворонського сільською голову;

Євтушенко Ольгу Миколаївну – Поліського сільського голову;

Кравченка Сергія Михайловича – Великозагорівського сільського голову;

Отроша Миколу Івановича – директора Коропської школи мистецтв;

Резвін Тамару Вікторівну – голову правління Талалаївського споживчого товариства Ніжинської райспоживспілки;

Ридзель Галину Анатоліївну – провідного бібліотекаря Воловицької сільської бібліотеки-філії Борзнянської районної централізованої бібліотечної системи;

Слюсаренко Марієтту Ігорівну – директора Ніжинського Центру соціально-психологічної реабілітації дітей Служби у справах дітей Чернігівської обласної державної адміністрації;

Ярмака Олександра Федоровича – начальника відділу містобудування, архітектури та житлово-комунального господарства Ніжинської РДА.


Почесною грамотою облдержадміністрації нагороджено:

Кишка Валерія Олександровича – учасника АТО, начальника господарського відділу будівельно-господарського гіпермаркету «Епіцентр К» (Чернігів);

Прокоповича Геннадія Володимировича – голову Чернігівської обласної федерації футболу;

Сікачову Валентину Захарівну – директора Козелецького районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.


Подяку голови обласної державної адміністрації оголошено:

Кондратьєву Олександру Івановичу – учаснику бойових дій, волонтеру з села Кунашівка Ніжинського району;

Онищенку Василю Васильовичу – директору Бахмацького районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді;

Салію Петру Григоровичу – головному агроному ТОВ «Кропив’янське».



Прес-служба облдержадміністрації

Останні новини

Анонси








































 

 

 

 

Погода