back

75-у річницю початку партизанського руху відзначали у Добрянці

26-09-2016 15:23

23 вересня у смт Добрянка відзначали День селища, 73-ю річницю вигнання нацистських окупантів та 75-у річницю початку партизанського руху.

У парку відпочинку привітати добрянців зібралися ветерани війни та воїни АТО, керівництво району та селища, школярі та громадськість.

Розпочалися урочистості поминальним богослужінням отця Сергія за загиблими визволителями України біля пам’ятного знаку загиблим у роки Другої світової війни. Присутні вшанували пам’ять полеглих захисників і визволителів покладанням квітів до братських могил та хвилиною мовчання.

— Дорогі ветерани! На вас рівняються ваші внуки і правнуки – українські воїни, які стали на захист суверенітету і територіальної цілісності країни в неоголошеній війні на Сході України. Саме тому подвиг захисників, які належать до різних поколінь,– безсмертний, а наша вдячність їм – безмежна, — зазначив у вітальному слові голова Ріпкинської районної державної адміністрації Борис Мелашенко.

До вітань на адресу місцевих жителів долучилися секретар виконавчого комітету Добрянської селищної ради Світлана Бицько, Почесний громадянин Чернігова, голова міської комісії по увіковіченню пам’яті жертв війни і політрепресій при Чернігівській міській раді ветеранів Герард Кузнецов.

Автори книги «Герої добрянських лісів» Віктор та Лариса Григор’єви під час свого виступу зазначили, що саме під Добрянокю 75 років тому, у часи Другої світової війни, відбувся перший бій партизанського загону.

Справжнім подарунком став для всіх святковий концерт до Дня селища, підготовлений вихованцями Добрянської музичної школи, Добрянської ЗОШ І-ІІІ ст. та студентами Чернігівського музичного училища ім. Л. М. Ревуцького та ін.

Під час свята гості мали змогу переглянути виставку декоративно-прикладного мистецтва, купити сувенір на згадку та поласувати смачною кашею, якою гостинно пригощали всіх охочих.

За інформацією Ріпкинської РДА

Останні новини

Анонси







































 

 

 

 

Погода