back

Збираєшся за кордон — подбай про свою безпеку

16-03-2017 09:48

За інформацією Департаменту сім’ї, молоді та спорту ОДА, минулого року в області шести жителям встановлено статус постраждалої особи внаслідок торгівлі людьми. За цим показником Чернігівщина на другому місці серед областей України.

Актуальним є і питання домашнього насильства. Встановлено, що 30% самогубств і 60% вбивств жінок пов’язані з насильством у сім’ї.

Саме ці теми обговорювали сьогодні на тренінгу для осіб з обмеженими фізичними можливостями – членів обласної благодійної організації «Аратта».

Учасникам заходу представники Департаменту сім`ї, молоді та спорту ОДА розповіли про групи ризику, причини, наслідки, види насильства в сім’ї та торгівлі людьми. Також акцентували увагу на необхідних заходах, аби попередити зазначені види дискримінації.

До слова, тим, хто зібрався за кордон (працювати, навчатися або просто подорожувати), обов’язково потрібно:

– зробити щонайменше 2 копії внутрішнього та закордонного паспорта, трудового договору, білетів, страхового полісу чи запрошення на навчання. Один примірник копій лишити у друзів чи батьків, інший — взяти з собою, зберігаючи окремо від оригіналів документів;

– мати оригінал трудового договору з роботодавцем;

– записати/запам’ятати контактну інформацію організацій, які можуть допомогти у скрутній ситуації за кордоном (посольство/консульство України, інші організації, що надають підтримку мігрантам, церкви тощо);

– вивчити декілька фраз та взяти з собою розмовник/словник країни призначення, щоб за потреби звернутися в службу екстреної допомоги (поліцію, швидку допомогу, пожежну службу);

– залишити рідним телефони та адреси майбутнього місця перебування;

– зареєструватися в українському посольстві/консульстві в країні, де плануєте залишатися довше, ніж три місяці;

– у жодному разі не погоджуватися на фальшиві документи;

– дотримуватися правил візового режиму.

Слід зазначити, що в Україні цілодобово працюють національні «гарячі лінії»: з попередження домашнього насильства, торгівлі людьми і ґендерної дискримінації 0 800 500 335 або 386 (короткий номер з мобільного) та дитяча 0 800 500 225 або 772 (для дзвінків з мобільного).

 

Довідково. За даними представництва Міжнародної організації з міграції в Україні, більш ніж 120 тисяч громадян України постраждали від торгівлі людьми за кордоном.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини

Анонси








































 

 

 

 

Погода