back

Служба зайнятості відкрита до співпраці

17-03-2017 17:15

Днями у Прилуках за «круглим столом» зібралися представники обласної та районної служби зайнятості, місцевої влади та роботодавці. Говорили про шляхи удосконалення роботи служби зайнятості та розширення співпраці з соціальними партнерами та підприємцями для ефективного регулювання потреб ринку праці.

Заступник директора Чернігівського обласного центру зайнятості Максим Торжевський повідомив, що наразі державна служба зайнятості проходить етап реформування: змінюється її структура, покращуються сервіси надання послуг. Має оновитися й законодавство. Проект змін до законів України «Про зайнятість населення» та «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття» вже розроблений. Триває його обговорення з усіма суб’єктами ринку праці.

За словами Максима Торжевського, на сьогодні уже запроваджено використання при підборі кадрів вакансій з усіх можливих джерел (офіційних веб-ресурсів установ та організацій, сайтів пошуку роботи, оголошень у ЗМІ тощо). Є можливість розміщення відеорезюме і відеовакансій на веб-сайті Чернігівського ОЦЗ, сторінках центрів зайнятості області в соціальній мережі «Facebook» та каналі «YouTube». Крім того, для покращання обслуговування шукачів роботи з початку цього року діє електронна черга реєстрації безробітних, що дає змогу записатися на індивідуальний прийом до фахівця без попереднього відвідування центру зайнятості.

– Служба зайнятості – це сервісна установа, яка виконує вкрай важливу соціальну функцію, допомагаючи людям. Ми завжди відкриті для співпраці, – наголосив заступник директора ОЦЗ.

Серед основних викликів, які існують у сфері зайнятості, він назвав дефіцит працівників робітничих професій, поглиблення дисбалансу між попитом і пропозицією робочої сили, складну демографічну ситуацію, а також активізацію міграційних процесів та значний сегмент «тіньової» зайнятості.

До слова, службою зайнятості області у 2016 році працевлаштовано понад 13 тисяч безробітних, 4,5 тисячі скеровано на професійне навчання, 7,6 тисячі залучено до громадських та інших робіт тимчасового характеру.

Під час «круглого столу» також обговорили особливості ринку праці у Прилуках та Прилуцькому районі. Своє бачення щодо перспектив працевлаштування безробітних, збалансування обсягів і напрямів підготовки кваліфікованих кадрів відповідно до потреб економіки, шляхів удосконалення профорієнтаційної роботи висловили місцеві роботодавці та представники органів влади і закладів освіти.

 

За матеріалами Чернігівського обласного центру зайнятості

 

Останні новини

Анонси







































 

 

 

 

Погода