back

Внесено зміни до Порядку надання щомісячної грошової допомоги особі, яка проживає разом з інвалідом І чи ІІ групи внаслідок психічного розладу

22-03-2017 15:00

Урядом внесено зміни до пункту 3 Порядку надання щомісячної грошової допомоги особі, яка проживає разом з інвалідом І чи ІІ групи внаслідок психічного розладу, який за висновком лікарської комісії медичного закладу потребує постійного стороннього догляду, на догляд за ним.

Як роз’яснили у Мінсоцполітики, грошову допомогу таким особам держава гарантує відповідно до статті 5 Закону України «Про психіатричну допомогу».

Розмір цієї допомоги досі розраховувався як різниця між трьома прожитковими мінімумами на кожного члена сім’ї та середньомісячним сукупним доходом сім’ї за попередні шість місяців, але не міг бути більшим, ніж мінімальна заробітна плата.

Однак прийнятим Верховною Радою 6 грудня 2016 року Законом України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України» внесено зміни до низки законів, зокрема, й до статті 5 Закону України «Про психіатричну допомогу».

Цими змінами передбачено, що з 1 січня 2017 року розмір такої допомоги розраховується як різниця між трьома прожитковими мінімумами на кожного члена сім’ї та середньомісячним сукупним доходом сім’ї за попередні шість місяців, але не може бути більшим, ніж прожитковий мінімум на одну особу в розрахунку на місяць.

 

За матеріалами з офіційного веб-сайту
Департаменту соціального захисту населення Чернігівської ОДА

Останні новини

Анонси







































 

 

 

 

Погода