back

Презентовано збірку прози лауреатів премії імені Михайла Коцюбинського

22-03-2017 18:13

У Чернігівському літературно-меморіальному музеї-заповіднику М. М. Коцюбинського сьогодні, 22 березня, презентували збірку «Антологія творів лауреатів премії імені М. Коцюбинського. Проза», упорядковану науковими співробітниками музею.

Видання готувалося до 20-річчя заснування однойменної премії та на вшанування 150-ї річниці від дня народження Михайла Коцюбинського, яка відзначалася у 2014 році. Того ж року вийшов друком перший том книги, присвячений поетичній творчості лауреатів.

У презентованій збірці представлені прозові твори понад 20 авторів, які в різні роки удостоєні поважного звання лауреата премії. Більшість доробків вирізняються тонкою ліричністю, любов’ю до природи, людини, рідного краю.

– Сподіваюсь, що така антологія буде ще перевидана та доповнена творами тих авторів, які отримали звання лауреата після упорядкування книги. Кожен з них гідний цього, – наголосила голова обласної організації Національної спілки письменників України Ганна Арсенич-Баран. 

На працю кожного письменника в середньому відведено 20-25 сторінок та невелика довідкова стаття з фотографією. Автори мали право самостійно вибрати твір для видання. Доробки лауреатів, які пішли з життя, вибирали упорядники.

Видання розраховане на широке коло читачів.

– Читати книгу я рекомендую і старшим поколінням, і молоді. Вона змушує переживати особливі почуття та емоції, – додав поет і прозаїк, лауреат премії імені Михайла Коцюбинського Олексій Брик.

«Антологія творів лауреатів премії імені М. Коцюбинського. Проза» — одна з книг, які надруковано у 2016 році коштом обласного бюджету в рамках Програми підтримки розвитку інформаційної та видавничої сфер Чернігівщини на 2016–2020 роки за результатами конкурсу рукописів місцевих авторів. Світ побачили 200 примірників збірки. Переважна частина накладу передана бібліотекам та освітнім установам області. Книга також доступна в електронному вигляді за посиланням.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини

Анонси








































 

 

 

 

Погода