back

Голову Громадської ради при ОДА обрано

23-03-2017 14:37

Близько чотирьох годин вчора, 22 березня, тривало перше засідання Громадської ради при облдержадміністрації. Найбільше часу у громадських активістів зайняли організаційні питання: вибори головуючого на засіданні, затвердження порядку денного, послідовність розгляду питань. Найдовше обговорювали формат голосування за голову Громадської ради. Визначали, відкрите чи таємне голосування, один чи два тури, з використанням скриньки чи просто піднімаючи мандат.

Були й оригінальні пропозиції. Віктор Сєхін пропонував поіменне голосування за списком. А Володимир Демиденко — шляхом жеребкування. На його думку такий вибір допоміг би уникнути багатьох конфліктів, непорозумінь та взаємних звинувачень.

На посаду голови ГР було висунуто дві кандидатури: Тамари Петрової з ГО «Громадський контроль Чернігова» та Ігоря Москаленка, представника Федерації профспілкових організацій Чернігівської області. Кожен з кандидатів представив своє бачення роботи Громадської ради, відповів на запитання колег.

У результаті голоси представників громадськості розподілилися таким чином: за Тамару Петрову — 26 голосів, за Ігоря Москаленка — 32 голоси. Один голос був проти всіх, один — утримався, один з мандатів визнано недійсним, ще один не брав участі у голосуванні. Присутніми на засіданні Громадської ради були 62 особи, які мали право голосу. Під час голосування за голову - 61 особа. Всього ж до цього дорадчого органу увійшов 71 представник ІГС.

Окрім того під час засідання Громадської ради були присутні близько двох десятків активістів, які брали участь в обговоренні та ставили питання кандидатам.

Отже, головою Громадської ради обрано Ігоря Москаленка. Під час засідання також затверджено бланк Громадської ради. До запропонованого його проекту було додано герб Чернігівської області та роки роботи ради цього скликання. Також створено робочу групу, яка розроблятиме нове Положення про Громадську раду при Чернігівській облдержадміністрації та регламент її роботи.

Крім того, від присутніх звучали нарікання щодо формату доступу до засідань Громадської ради, які традиційно відбуваються у великому залі облдержадміністрації (будівля є режимним об’єктом). З одного боку – на те, що фактично у роботі ради беруть участь і намагаються вплинути на голосування особи, які не є членами ради, з іншого – щодо законності присутності на засіданні громадян без будь-яких обмежень. Відтак, один із запропонованих варіантів – проводити засідання Громадської ради у приміщенні, яке б вмістило всіх бажаючих.

 

 
 
 
 

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з
 громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини

Анонси








































 

 

 

 

Погода