back

Які щеплення тварин у присадибних господарствах проводять безкоштовно?

20-04-2017 14:35

Діагностика, профілактика та ліквідація окремих захворювань тварин здійснюється за рахунок коштів держбюджету. У першу чергу, це стосується хвороб, спільних для тварин і людей, а також таких, що можуть завдати значних економічних збитків.

Ця норма визначена постановою Кабміну для забезпечення стабільної епізоотичної ситуації в країні, охорони території держави від проникнення особливо небезпечних збудників хвороб, захисту тварин та населення.

У господарствах приватного сектору безкоштовні противірусні планові щеплення проводять від класичної чуми свиней, від сказу (собакам і котам), хвороби Ньюкасла (свійській птиці родини курячих).

Крім того, здійснюються планові огляди тварин, так звана диспансеризація, яка включає діагностичні, лікувально-профілактичні і санітарно-гігієнічні заходи, спрямовані на раннє виявлення ознак захворювань, їх профілактику і лікування. Плановим оглядам підлягають велика і дрібна рогата худоба, коні та свині.

Відповідно до наказу Міністерства аграрної політики та продовольства України від 26.01.2016 № 18  засоби захисту тварин, зокрема вакцини, закуплені за кошти державного бюджету, не включаються до розміру плати за надані ветеринарні послуги власникам тварин.

Разом з тим, в умовах обмеженого фінансування з державного бюджету, закупівля засобів захисту тварин може здійснюватися як власниками тварин, так і державними установами ветеринарної медицини. При закупівлі останніми — в розмір плати враховуватиметься вартість використаних препаратів.

Тарифи за вказані послуги затверджені вищевказаним наказом Мінагрополітики. Розміри плати за надання послуг визначені без урахування податку на додану вартість.

 

За інформацією Держпродспоживслужби України

 

Останні новини

Анонси







































 

 

 

 

Погода