back

Десята частина пенсіонерів області — учасники ліквідації аварії на ЧАЕС

24-04-2017 12:07

26 квітня – Міжнародний день пам’яті Чорнобиля. Катастрофа, що сталася 31 рік тому всього в 70 кілометрах від Чернігова, зачепила життя й долі десятків мільйонів людей в Україні та у багатьох європейських країнах.

За адміністративними даними, на кінець минулого року на обліку в медичних закладах області перебували: 8 тисяч ліквідаторів наслідків аварії на ЧАЕС, більше тисячі евакуйованих із зони дії радіації, 49 тисяч жителів територій, що підлягають нагляду, 13 тисяч осіб, батьки яких належать до названих вище категорій та 541 народжена від них дитина.

Захворюваність серед постраждалих становила 66 тисяч випадків у розрахунку на кожні 100 тисяч осіб, що перебували на обліку (у 2015 році – 71,5 тисяч осіб).

Найчастіше чорнобильці мають проблеми з органами дихання, системи кровообігу, кістково-м’язової системи та сполучної тканини, шкіри і підшкірної клітковини, сечостатевої системи.

Більше тисячі осіб із зазначеної категорії отримали санаторно-курортне лікування.

Варто зауважити, що десята частина пенсіонерів області — учасники ліквідації аварії на ЧАЕС та потерпілі від катастрофи.

 

За інформацією Головного управління статистики у Чернігівській області

Останні новини

Анонси








































 

 

 

 

Погода