back

Чернігівщина долучається до міжнародних проектів з енергоефективності

20-06-2017 11:13

«Угода мерів та енергоефективність будівель: вчора, сьогодні, завтра» – тема одинадцятої Міжнародної конференції, яка розпочала свою роботу вчора, 19 червня, у Славутичі (Київська область).

Від Чернігівської області в заході взяли участь заступник голови облдержадміністрації Сергій Сергієнко, заступник директора Департаменту ЖКГ та ПЕК ОДА Андрій Ярош, представники міських рад Чернігова і Ніжина.

Конференція проходить у рамках проведення Європейського тижня сталої енергії в Україні.

Серед ключових питань заходу – головні виклики впровадження енергетичних реформ в Україні, аспекти термомодернізації будівель та потенціалу застосування нових європейських будівельних стандартів, програми та проекти підтримки Угоди мерів 2020-2030.

У панельних тематичних дискусіях беруть участь провідні українські та зарубіжні експерти, представники органів центральної та місцевої виконавчої влади, міжнародних донорських структур, громадських організацій, українських міст-підписантів Угоди мерів, членів Асоціації «Енергоефективні міста України» (АЕМУ).

– «Угода мерів» для наших міст – це корисний досвід створення системи енергетичного менеджменту, а також можливість отримати інвестиції для модернізації житлово-комунального господарства, генерації, транспортування і споживання енергії. На сьогодні до цього проекту вже долучились пять населених пунктів області: Чернігів, Ніжин, Мена, Корюківка та Варва. Зокрема, в Чернігові та Мені в рамках проекту реалізовано ряд ініціатив у бюджетній та житлово-комунальній сферах. Практика показує, що участь у подібних програмах є найкращим способом для місцевих громад досягти своєї енергонезалежності, – вважає Сергій Сергієнко.

Довідково: Захід організовано АЕМУ спільно зі Славутицькою міською радою за підтримки Представництва Європейського Союзу в Україні, проекту «Угода мерів Схід» (CoM East) та програми «Угода мерів – Демонстраційні проекти» (CoM-DeP), що фінансуються ЄС, а також проектів, що фінансуються Урядом Німеччини та впроваджуються GIZ.

 

За інформацією Департаменту житлово-комунального господарства
та паливно-енергетичного комплексу Чернігівської облдержадміністрації, 
фото із сайту Славутицької міської ради

Останні новини

Анонси








































 

 

 

 

Погода