back

Чернігівщина — третя в рейтингу областей за формуванням ОТГ

20-06-2017 17:14

Хмельницька, Житомирська, Чернігівська, Запорізька та Дніпропетровська області — п’ятірка лідерів у рейтингу областей за формуванням спроможних територіальних громад. Про це стало відомо сьогодні, 20 червня, в ході координаційної зустрічі «Реформа місцевого самоврядування та децентралізації влади в Україні: успіхи та перспективи» за участі Віце-прем’єр-міністра — Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадія Зубка.

Від Чернігівської області участь у заході взяли виконуюча обов’язки директора Департаменту економічного розвитку ОДА Олександра Хомик та директор відокремленого підрозділу «Центр розвитку місцевого самоврядування» в області Ірина Кудрик.

Рейтинг підготував Мінрегіон за чотирма параметрами:

— кількість ОТГ (враховувалися й дані тих громад, документи яких станом на 16 червня перебувають у ЦВК для призначення перших виборів);

— площа ОТГ;

— територіальні громади (місцеві ради), що об’єдналися;

— кількість ОТГ з чисельністю менше 5 тисяч осіб.

Найбільше об’єднаних територіальних громад створено у Дніпропетровській області (48), найменше — у Київській (4). На Чернігівщині — 31 ОТГ (4 місце).

Натомість місцевих рад, які об’єдналися у громади, найбільше у Житомирській області — 301 (47,7% від загальної кількості рад). Чернігівська область займає другу позицію — 248 рад (43,6%).

Площа, яку складають ОТГ, найбільша на Хмельниччині — 41,9% від усієї площі області. На Чернігівщині — 26,3% (6 місце).

У загальному ж рейтингу Чернігівська область — третя.

Перший заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України В’ячеслав Негода зазначив, що рейтинг дозволяє кожній області побачити власну роботу в контексті реформи місцевого самоврядування:

— Показники, на основі яких формувався рейтинг, є не просто цифрами, а відображенням коефіцієнту корисної дії обласних державних адміністрацій та Центрів розвитку місцевого самоврядування у частині реалізації завдань реформи. Ті, хто пасе задніх, мають це побачити і зробити все можливе, щоб виправити ситуацію. А ті, хто лідирує, — не збавляти темпи, рухатися до завершення реформ.

 

Рейтинг областей за формуванням спроможних територіальних громад

 

Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю Чернігівської ОДА
з використанням інформації Міністерства
регіонального розвитку,
 будівництва та житлово-комунального господарства України

Останні новини

Анонси








































 

 

 

 

Погода