back

На Чернігівщині відбувся День поля

21-06-2017 14:33

День поля – 2017 відбувся вчора, 20 червня, на базі Носівської селекційно-дослідної станції Миронівського інституту пшениці імені В.М. Ремесла НААН України.

У заході взяли участь перший заступник голови Чернігівської облдержадміністрації Леонід Сахневич, заступник голови обласної ради Арсен Дідур, директор Департаменту АПР ОДА Юрій Павлішен, керівники обласних служб і структурних підрозділів з питань АПК райдержадміністрацій, наукові співробітники, сільськогосподарські виробники області, представники комерційних установ та засобів масової інформації.

 

Директор Носівської селекційно-дослідної станції Наталія Буняк ознайомила учасників з основними напрямками діяльності установи, її здобутками, а також перспективами розвитку.

 

Леонід Сахневич подякував колективу Носівської СДС за результати роботи, якими користуються провідні сільгосптоваровиробники не лише області, а й усієї України.

– Завдяки Носівській селекційно-дослідній станції область має значний сортовий резерв в аграрному виробництві. Це дуже важливо для рослинної галузі. Адже використання високоякісного насіння, пристосованого до умов нашого краю, – це одна з найважливіших передумов сталого розвитку сільського господарства Чернігівщини як зараз, так і в перспективі, – зазначив він.

Учасники заходу оглянули місцевий демонстраційний полігон посівів озимих і ярих зернових культур. Крім того, побували на полях соняшнику, ріпаку, гороху, гречки тощо. Наукові працівники станції та Миронівського інституту пшениці охарактеризували сортові особливості рослин. 

Про важливі аспекти вирощування вівса, ячменю, озимої пшениці, ріпаку, гороху та соняшнику в товарних посівах розповіли представники компаній Дюпон та Укравіт.

Як зауважив Юрій Павлішен, від того, як ми впроваджуватимемо передові практики і технології у життя, залежатиме майбутнє галузі землеробства, її розвиток та ефективність кінцевого результату, який повинен відповідати сучасним вимогам.

У ході зустрічі аграрії обмінялись досвідом вирощування сільськогосподарських культур, а постачальники засобів захисту рослин та мінеральних добрив представили свою продукцію.

 

За інформацією Департаменту агропромислового
розвитку Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини

Анонси







































 

 

 

 

Погода