back

Національно-патріотичне виховання — у фокусі уваги облдержадміністрації

13-07-2017 16:36

Члени Координаційної ради з питань національно-патріотичного виховання при ОДА сьогодні, 13 липня, на засіданні під головуванням заступника голови — керівника апарату облдержадміністрації Наталії Романової підвели підсумки роботи за I півріччя  та обговорили подальші плани та проекти.

Директор Департаменту сім’ї, молоді та спорту ОДА Ніна Лемеш коротко розказала про основні ключові заходи патріотичного спрямування, що відбулися за цей рік. Серед них: Молодіжний форум «Єдність молоді – єдність країни», зустріч учасників Потягу Єднання України «Труханівська Січ», акції з підтримки сімей загиблих в АТО «Єдина родина Чернігівщини», молодіжний табір «ТАМ» – Територія активної молоді» та інші.

 

 

Очільниця Департаменту також акцентувала на чотирьох молодіжних проектах національно-патріотичного спрямування — переможцях конкурсу молодіжних програм, розроблених громадськими організаціями та профінансованими з обласного бюджету. Так, проекти «Ленд АРТ мобілізація 2017» і «Кінокемп “Кіносарай 2017”» в мистецькому хуторі Обирок реалізовувала Всеукраїнська молодіжна організація «Зелене плем’я», сплав для дітей з активною громадською позицією та дітей учасників АТО і Молодіжний спортивно-патріотичний табір «Січ» — Сосницька районна молодіжна громадська організація Спортивний клуб «Анти».

 

 

Крім того, учасники засідання обговорили проведення в області Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»). На Чернігівщині відбулися районні етапи гри та другий (обласний) у вигляді п’ятиденного таборування. Участь в обласному етапі взяли рої з усіх районів Чернігівщини, міст Чернігова, Ніжина, Прилук та об’єднаних територіальних громад – всього 264 учасники.

Під час гри діти продемонстрували знання з українського державотворення, навички подолання природних перешкод, орієнтування на місцевості, вміння надавати першу медичну допомогу тощо.

Переможець змагань – рій «Фортеця» Ніжинського ліцею при НДУ імені М. Гоголя братиме участь у всекраїнському етапі гри «Сокіл» («Джура»).

 

 

Окремо члени Координаційної ради зупинилися на проектах обласного Кіно-культурного мистецького центру з національно-патріотичного виховання дітей та молоді. Його завідувач Вадим Антошин повідомив, що за I півріччя на базі центру проведено понад 100 різних заходів. Наразі у планах проведення фестивалю патріотичного документального кіно «КіноДок», готуються масштабні програми до Дня Незалежності, свята Покрови тощо.

Періодично в Кіно-культурному мистецькому центрі організовуються різні виставки патріотично-виховного спрямування. Часто — за участі волонтерів та представників Українського інституту національної пам’яті.

Під час обговорення питань порядку денного Наталія Романова акцентувала на необхідності посилити роботу з національно-патріотичного виховання, зокрема в дитячих літніх таборах та загальноосвітніх школах. Наголосила і на якості викладання предмету «Захист Вітчизни».

Учасники засідання запропонували створити моніторингову групу, яка б вивчила процес організації виховної роботи в школах та розробила методичні рекомендації щодо його покращення.

 

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

 

Останні новини

Анонси








































 

 

 

 

Погода