back

Уряд дав «зелене» світло на утеплення багатоповерхівок із автономною системою теплопостачання

14-07-2017 09:11

Відтепер об’єднання співвласників багатоповерхових будинків та житлово-будівельні кооперативи в будинках, що не приєднані до системи централізованого теплопостачання, зможуть безперешкодно брати участь у програмі «теплих» кредитів та отримувати відповідну державну фінансову допомогу на проведення енергоефективних заходів.

Про це йдеться у постанові Уряду, прийнятій 12 липня на засіданні Кабінету Міністрів України.

Справа в тому, що раніше для всіх ОСББ та ЖБК обов’язковою умовою участі у програмі «теплих» кредитів був будинковий облік тепла. Запровадження обліку є передумовою для енергоефективної поведінки мешканців будинків та реалізації заходів з утеплення житла.

– Водночас, все більше бажання скористатися державною допомогою на утеплення житла висловлюють ОСББ у будинках з автономним опаленням, де немає лічильників тепла, але є облік споживання газу. Тепер ми ліквідували перешкоду, і  ОСББ з автономним опаленням можуть залучати «теплі» кредити та отримувати відшкодування частини витрат на утеплення, – прокоментував Голова Держенергоефективності Сергій Савчук.

За два роки дії програми нею скористалося 960 об’єднань співвласників багатоповерхових будинків, залучивши на енергоефективні заходи понад 144 мільйони гривень.

Читати також: У червні ОСББ взяли «теплих» кредитів майже у 5 разів більше ніж минулоріч 

 

За матеріалами Управління комунікації та зв’язків
з громадськістю Держенергоефективності

Останні новини

Анонси







































 

 

 

 

Погода