back

На Чернігівщині найбільш затребувані робітничі професії

20-07-2017 09:13

Як повідомили в обласному центрі зайнятості, останнім часом стабільно зростає кількість вакансій. Так, протягом першого півріччя цього року в базі даних обласної служби зайнятості їх налічувалося 15,5 тисячі — на 9% більше, ніж за відповідний минулорічний період. Найбільше вільних робочих місць було в Чернігові – 4,2 тисячі, Прилуцькому районі — 2 тисячі, Ніжинському — 1,6 тисячі, Бахмацькому — 800.

Переважна більшість із зареєстрованих у службі зайнятості вакансій — а це 9,2 тисячі — з мінімальною заробітною платою, 5,7 тисячі — від мінімальної до середньої запропонованої по регіону (3387 гривень). Вакансій, заробітна плата на яких вища середньої, — понад 600. При цьому в пропозиціях — 900 робочих місць із оплатою праці нижче мінімалки через скорочений робочий режим.

Традиційно високий на Чернігівщині попит на представників робітничих професій. Роботодавці активно шукали водіїв, продавців, трактористів, слюсарів, кухарів, електромонтерів, електрогазозварників, а також підсобних робітників, охоронників, вантажників, прибиральників. Крім того, затребувані на ринку праці бухгалтери та медичні працівники.

Загалом з початку року до центрів зайнятості області за допомогою в підборі кадрів звернулися майже 4 тисячі роботодавців. 90% з них завдяки професійному відбору отримали бажаних працівників. Відтак службою зайнятості укомплектовано 85% вільних робочих місць із зареєстрованих.

На 1 липня актуальними були понад тисячу вакансій, на кожну з яких претендувало 11 безробітних.

 

За матеріалами Чернігівського обласного центру зайнятості

 

Останні новини

Анонси








































 

 

 

 

Погода