back

Випалювати суху рослинність небезпечно й шкідливо

20-07-2017 16:20

Департамент агропромислового розвитку ОДА нагадує, що з настанням пожежонебезпечного періоду різко зростає ймовірність загорання сільгоспугідь, лісів та торфовищ. За умови спекотної погоди на території області очікується високий 4-й та надзвичайно високий 5-й клас пожежної небезпеки. Недотримання відповідних правил (випалювання сухостою, необережне поводження з вогнем, непогашений сірник, недопалок) у цей період може стати причиною масштабних пожеж.

Оскільки на Чернігівщині тривають жнива, особливу увагу власникам сільськогосподарських угідь та органам виконавчої влади необхідно звернути на заборону спалювання пожнивних решток.

Випалювання стерні, сухої рослинності та її залишків на полях, уздовж доріг, лісосмуг забруднює повітря на величезних просторах, а також може призвести до пожеж у лісах, на присадибних ділянках. При цьому виникає загроза перекидання вогню на житлові будинки, значного задимлення автошляхів, що завдає великої шкоди природному середовищу та життю і здоров’ю людей.

Департамент агропромислового розвитку нагадує, що за нехтування вимогами правил пожежної та екологічної безпеки чинним законодавством передбачено відповідні адміністративні покарання у вигляді штрафу: для громадян — у розмірі від 170 до 340 гривень, для посадовців — від 850 до 1190 гривень.   

Ті самі дії, вчинені в межах територій та об'єктів природно-заповідного фонду, тягнуть за собою накладення штрафу на громадян — від 340 до 680 гривень, на посадових осіб — від 1190 до 1700 гривень.

Департамент АПР закликає власників підприємств, установ та організацій, у власності, оренді або користуванні яких перебувають сільськогосподарські об’єкти, знаходити альтернативу спалюванню рослинності, стерні та різних видів відходів.

 

За інформацією Департаменту агропромислового
розвитку Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини

Анонси







































 

 

 

 

Погода