back

Ніжинські туристи вирушили підкорювати водні простори

21-07-2017 17:06

Щороку на базі позашкільного навчального закладу «Ніжинський центр туризму і краєзнавства учнівської молоді» Управління освіти Ніжинської міської ради організовується робота пересувного наметового містечка.

Діти, які здобувають позашкільну освіту в гуртках туристсько-краєзнавчого напряму, разом з педагогами готуються до літніх походів протягом всього навчального року: розробляють маршрути майбутніх подорожей, визначають історико-культурні об’єкти, які мають відвідати, знайомляться з їх історією, вивчають флору та фауну регіону, удосконалюють свої туристичні навички.

Цьогоріч 20 учасників першої зміни наметового містечка пройшли на байдарках майже 100 кілометрів річкою Сейм від села Камінь Кролевецького району до міста Батурин. Побачили чудові краєвиди національного парку Сеймовський, познайомилися з природою заплавних луків берегів річки, різноманітними рідкісними видами рослин та тварин Полісся. Завершилася подорож екскурсією до Гетьманської столиці — міста Батурин.

Маршрут другої зміні простягся на 100 км річкою Десна, від крайнього північного прикордонного пункту — села Грем’яч, до села Путивськ. Юні підкорювачі водних стихій побували на стоянці людини, яка жила 22 тисячі років тому біля села Пушкарі, відвідали Спасо-Преображенський Новгород-Сіверський чоловічий монастир, побували на крейдяних кар'єрах біля Путивську, зібрали нові археологічні та геологічні експонати для шкільного музею.

Третя зміна роботи відпочинкового табору розпочнеться вже на початку серпня.

 За інформацією Управління освіти і науки
 Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини

Анонси








































 

 

 

 

Погода