back

Попередити пожежі у місцях збирання та зберігання нового врожаю – пріоритетне завдання рятувальників

11-08-2017 14:35

Спекотна погода, сухі зернові культури, енергонасичені хлібозбиральні та зернопереробні агрегати, які можуть знаходитися у несправному стані, значно збільшують ризик виникнення пожеж під час жнив. У цей період навіть невеличка іскра може перетворити труд аграріїв на попіл.

У зв'язку з цим учора, 10 серпня, фахівцями обласного управління ДСНС України,  Козелецького та Куликівського районних підрозділів УДСНС здійснено рейдову перевірку місць збирання та зберігання зернових у сільгосптовариствах «Данівське» та «Куликівські аграрні інвестиції» відповідно.

Під час перевірки рятувальники оглянули стан зернозбиральної та задіяної на жнивах техніки, її відповідність вимогам правил пожежної безпеки, організацію чергування на полях пожежної або пристосованої для гасіння пожеж техніки, а також забезпеченість транспорту первинними засобами пожежогасіння. Крім того, фахівці ДСНС оглянули склади зберігання зернових, зокрема відповідність електромереж вимогам безпеки, забезпеченість складів протипожежним інвентарем та вогнегасниками.

Також рятувальники провели протипожежні інструктажі з аграріями та вручили листівки з короткими інструкціями щодо дотримання заходів пожежної безпеки під час жнив.

 

 

За повідомленням Управління Державної служби України
з надзвичайних ситуацій у Чернігівській області

Останні новини

Анонси







































 

 

 

 

Погода