back

На Чернігівщині погоджено ще один Генеральний план

16-08-2017 16:00

Планування територій населених пунктів на місцевому рівні проводиться шляхом розроблення генеральних та детальних планів. Так, сьогодні, 16 серпня, на засіданні обласної архітектурно-містобудівної ради за головування заступника голови ОДА Сергія Сергієнка обговорили та погодили нові детальні плани земельних ділянок у декількох районах, а також один генплан.

Члени ради одноголосно погодили такі проекти: Генеральний план Красилівки Козелецького району та детальні плани територій земельних ділянок у селі Вороньки Бобровицького району і селищі міського типу Дмитрівка на Бахмаччині. Також попередньо погоджений з доопрацюваннями детальний план земельної ділянкиу Ріпках по вулиці Шевченка, 187 для зміни цільового призначення.

Тож, тепер у Дмитрівці та Ріпках побудують автозаправні станції. Місцеві жителі підтримали проекти, адже раніше до найближчих автозаправок був не один десяток кілометрів. У Вороньках для покращення ведення товарно-сільськогосподарського виробництва з’явиться зерносушарка.

Існуючі генеральні плани, які розроблялись в радянські часи, давно морально й технічно застаріли і потребують зміни. Наше завдання – оновити або розробити нові генплани, адже без містобудівної документації забудова та розвиток території є неможливими, – зауважив Сергій Сергієнко. Також він наголосив на важливості співпраці з об’єднаними територіальними громадами щодо визначення меж населених пунктів та розробки генеральних планів.

 

 

Читати також: Основа розвитку території населеного пункту, або Навіщо потрібен генеральний план?

 

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини

Анонси







































 

 

 

 

Погода