back

Опіка ВІЛ-інфікованими – серед нових обов’язків сімейних лікарів

17-08-2017 09:22

Днями у Чернігові презентовано спеціальний проект, спрямований на навчання лікарів ранньому виявленню імунодефіциту та забезпечення їх толерантного ставлення до ВІЛ-позитивних пацієнтів. Ініціатори – обласне відділення Всеукраїнської благодійної організації «Всеукраїнська Мережа людей, які живуть з ВІЛ/СНІД», Корпус Миру в Україні та Управління охорони здоров’я ОДА.

У рамках проекту передбачено навчання 180 сімейних лікарів з 12 міст області. Планується, що саме сімейні лікарі повинні взяти на себе функцію опіки такими пацієнтами. Також вони мають стежити за їх лікуванням.

За словами начальника Управління охорони здоров’я ОДА Петра Гармаша, реформування медичної галузі передбачає високу роль сімейних лікарів у діагностиці, лікуванні та консультуванні пацієнтів. Зокрема, медики повинні приділяти значну увагу проблемі ВІЛ/СНІДу. Також він зазначив, що вже розроблені маршрути виїздів лікарів на навчання, спираючись на майбутні госпітальні округи.

Крім того, проект передбачає активізацію децентралізації ВІЛ-сервісних послуг. До речі, вже в семи медичних закладах функціонують сайти антиретровірусної терапії.

 

За інформацією прес-служби Управління охорони
здоров’я Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини

Анонси







































 

 

 

 

Погода