back

Сьогодні у Чернігові – День міста. Відзначення розпочали з ушанування визволителів і захисників

21-09-2017 13:16

Сьогодні, 21 вересня, Чернігів відзначає День міста і 74-у річницю вигнання нацистських окупантів із Чернігівщини. З цієї нагоди для городян і гостей зорганізовано цілу низку заходів, які триватимуть аж до неділі, 24-го вересня. Перші з них – офіційні меморіальні – уже відбулися.

Із самого ранку на міському кладовищі «Яцево» – почесна варта, військовослужбовці з корзинами квітів, салютна група, військовий оркестр – керівництво міста і області разом із ветеранами та всіма охочими чернігівцями поклали квіти до могил Миколи Попудренка і Василя Капранова – радянських військово-політичних діячів, партизанів-активних учасників визволення Чернігівщини від нацистських окупантів, поховання яких нещодавно були перенесені з середмістя Чернігова на міський цвинтар.




Одразу ж після цього меморіальні заходи продовжилися у сквері поблизу Красної площі, де громада також ушанувала пам’ять воїнів, що полягли за свободу й незалежність Батьківщини. Квітами увінчалися меморіальні стели загиблим учасникам антитерористичної операції, Героям Небесної Сотні та Братська могила воїнів-визволителів-учасників Другої світової війни. На цьому меморіальні заходи завершилися.

Далі на чернігівців чекатимуть здебільшого заходи розважальні, з детальним планом яких можна ознайомитися на офіційному сайті Чернігівської міської ради за цим посиланням.




Прес-служба облдержадміністрації

Останні новини

Анонси







































 

 

 

 

Погода