back

В області на одне робоче місце претендують шість безробітних

22-09-2017 14:39

Цьогоріч протягом січня-серпня на Чернігівщині за допомогою в пошуках роботи до служби зайнятості звернулося майже 17 тисяч громадян. Всього перебувало на обліку та отримувало соціальні послуги понад 29 тисяч осіб – на 10% менше порівняно з минулим роком. Про це повідомила директор Чернігівського обласного центру зайнятості Лідія Падалка.

Водночас у банку даних обласної служби зайнятості налічувалося майже 20 тисяч вакансій, 83% з яких укомплектовано службою зайнятості.

За звітний період працевлаштовано 8,3 тисячі безробітних. Зокрема, на нові робочі місця з компенсацією роботодавцю єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування взято на роботу 193 особи.

Крім того, набували нових професій та підвищували кваліфікацію 3,3 тисячі шукачів роботи.

При нестачі вільних робочих місць дієвою формою матеріальної підтримки безробітних є організація громадських та інших робіт тимчасового характеру. У січні-серпні до участі в них залучено майже 5 тисяч громадян.

Станом на 1 вересня на обліку в центрах зайнятості області перебувало 11,6 тисяч безробітних, що на 8% менше, ніж рік тому. На кожну вакансію претендувало 6 шукачів роботи (торік – 8).

 

За інформацією Чернігівського обласного центру зайнятості

Останні новини

Анонси







































 

 

 

 

Погода