back

В області перераховано пенсії майже 302 тисячам осіб

17-10-2017 17:15

Про це повідомив начальник Головного управління Пенсійного фонду України в області Юрій Юрченко сьогодні, 17 жовтня, під час прес-брифінгу в облдержадміністрації.

Вже перераховано пенсії понад 92,5% від загальної кількості пенсіонерів області (без урахування пенсіонерів силових структур). Додаткові видатки складають понад 132 мільйони гривень, середній розмір підвищення на одну особу — 438 гривень. Перерахунки проведені автоматизованим способом. Кошти на виплату перерахованих пенсій надійшли своєчасно.

Юрій Юрченко детально розповів, як здійснюється виплата доплат та кому і на скільки підвищено пенсію.

Пряма мова:

 

У результаті перерахунків суми підвищення можуть становити як менше 100 гривень, так і більше двох тисяч. Юрій Юрченко наголосив, що однакового підвищення для всіх бути не може. Адже пенсія залежить від заробітної плати працівника, страхового стажу та показників середньої зарплати в Україні, які застосовуються при обчисленні пенсії.

 

 

Отже, з 1 жовтня органами Пенсійного фонду проведено:

– осучаснення раніше призначених пенсій з урахуванням середньої заробітної плати за 2014-2016 роки — 3764,4 гривні та зміненої з 1,35% до 1% величини оцінки одного року страхового стажу;

– відновлення виплати пенсій пенсіонерам, які працюють у повному розмірі без урахування одержуваної заробітної плати (відновлено більше 8 тисячам осіб);

– перерахунок мінімальної пенсії, доплат, надбавок, підвищень виходячи з показника прожиткового мінімуму для непрацездатних громадян — 1452 гривні;

– підвищення мінімального гарантованого рівня виплат пенсій для осіб, у яких неповний страховий стаж та не є особами з інвалідністю, з 949 до 1373 гривень;

– відновлено виплати пенсій жінкам, які достроково вийшли на пенсію після досягнення 55 років, після досягнення ними віку, який перевищує пенсійний на кількість місяців дострокового виходу на пенсію.

Пряма мова:

 

Виплата доплат на Чернігівщині розпочата 11 жовтня. Ті пенсіонери, які з 4 жовтня вже встигли отримати пенсію у старому розмірі, одержать відповідну доплату за окремою відомістю до 25 жовтня. Втім, якщо розмір доплати після перерахунку становить менше 140 гривень, доплата до пенсії за жовтень буде виплачена у листопаді.

Змінилися і розміри виплат, що базуються на величині прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність. Це мінімальні виплати інвалідам війни та учасникам бойових дій, інвалідам — ліквідаторам ЧАЕС, іншим категоріям осіб.

 

 

 

 

Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини

Анонси







































 

 

 

 

Погода