back

Високоорганізований ринок праці — запорука безпечної трудової діяльності

18-10-2017 15:29

На цьому наголосила заступник голови — керівник апарату ОДА Наталія Романова під час сьогоднішнього брифінгу на тему «Сучасні виклики та шляхи протидії торгівлі людьми».

Варто зауважити, що 18 жовтня 2007 року започатковано Європейський день боротьби з торгівлею людьми.

Наразі діють «гарячі лінії», поширюються відео-ролики та буклети з роз’ясненнями про сумнівне працевлаштування, зокрема за кордоном.

 

Навколо вирішення цієї  проблеми об’єдналися і представники влади, і правоохоронці, і громадськість. Однак, на жаль, часто навіть постраждалі з якихось причин замовчують факт злочину. Без їх свідчень викрити схему і покарати винних майже не можливо.

У червні 2017 року Україна вийшла на вищий щабель у рейтингу країн, які борються з торгівлею людьми, що складається Державним департаментом США. Нашу державу переведено з Контрольного списку в Другу групу.

Явище торгівлі людьми особливо актуальне для прикордонних регіонів. До слова, Чернігівщина — друга (перше місце — Вінницька та Харківська) в національному рейтингу щодо кількості встановлених статусів особам, які постраждали від торгівлі людьми.

—  Таку статистику можна трактувати по-різному: так, ця проблема стоїть гостро, однак, ми активно допомагаємо постраждалим особам, — наголосила Наталія Романова.

Загалом, за повідомленням заступника директора Департаменту сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації В’ячеслава Голуба, до зазначеного структурного підрозділу ОДА протягом цього року з питань надання допомоги особам, постраждалим від торгівлі людьми, звернулося 9 заявників. Всього в області протягом 2013­­—2017 років відповідний статус отримали 30 осіб.

Як зазначив підполковник поліції Андрій Рубан, останнім часом до сексуального рабства втрапляють до Китаю та Кіпру, раніше поширеною була трудова експлуатація в Російській Федерації.

Саме на гачок останніх втрапили діти Ніни Черненко та  Галини Василенко (справа так званих «кур’єрів-експедиторів»). Наразі жінки не лише намагаються вирішити проблему, з якою зіткнулася їх родина, а й, створивши громадську організацію, надають підтримку сім’ям інших постраждалих.

—  Щоразу знайти кінці у подібних ситуаціях все важче. Єдиний правильний шлях — якісне інформування про небезпеку та шляхи виходу з неї. Будь-яка експлуатації людини має стати нетерпимим явищем у суспільстві, — наголосила координатор проектів Чернігівського комітету захисту прав людини Наталія Піддубна.

 

 

Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини

Анонси







































 

 

 

 

Погода