back

У Чернігові відбулася акція «Небезпеку видно не одразу»

20-10-2017 11:13

Аби звернути увагу громадян до проблеми торгівлі людьми, днями в Чернігові відбулася інформаційна кампанія «Небезпеку видно не одразу» в рамках всеукраїнської акції.

Організував цей захід Чернігівський громадський комітет захисту прав людини за сприяння облдержадміністрації, Чернігівської міської ради, профільних служб та організацій області.

Учасники кампанії більше дізналися про саме явище торгівлі людьми, про те, як убезпечити себе в разі працевлаштування за кордоном та що робити постраждалим. Також організатори розповсюджували друковану продукцію відповідної тематики. Вкотре нагадали про національну безкоштовну гарячу лінію з протидії торгівлі людьми та консультування мігрантів (номери 0800-505-501 та 527).

Довідково. За даними дослідження, проведеного на замовлення Міжнародної організації з міграції, з 1991 року понад 230 тисяч українців постраждали від торгівлі людьми. Представництво МОМ в Україні з 2000 року надало допомогу майже 14 тисячам постраждалим. У першому півріччі цього року виявлено 639 осіб, які постраждали від торгівлі людьми з метою трудової та сексуальної експлуатації у 23 країнах, зокрема і в Україні. Цей показник на 30% вищий в порівнянні з аналогічним періодом 2016 року.

Читати також: Високоорганізований ринок праці — запорука безпечної трудової діяльності

 

 

За інформацією Департаменту сім'ї, молоді та спорту
Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини

Анонси







































 

 

 

 

Погода