back

Сільгоспвиробників Чернігівщини знайомлять зі світовим досвідом боротьби з АЧС

23-10-2017 15:15

Цього тижня в області проводяться кущові семінари-навчання щодо запобігання виникненню африканської чуми свиней.

Зокрема, сьогодні, 23 жовтня, відбувся семінар для керівників місцевих органів влади та суб’єктів господарювання Городнянського, Козелецького, Куликівського, Ріпкинського та Чернігівського районів.

Відкриваючи захід, директор Департаменту агропромислового розвитку Чернігівської облдержадміністрації Юрій Павлішен наголосив:

– Враховуючи, що АЧС нині є найбільшою загрозою свинарства України, місцеві органи влади, контролюючі та інші відповідні служби спільно із субєктами господарювання мають діяти злагоджено і оперативно, аби не допустити виникнення цього захворювання. У першу чергу, необхідно забезпечити виконання обовязкових заходів адміністративно-господарського напрямку, а також проведення розяснювальної роботи на місцях.

Навчання проводяться в рамках проекту технічної допомоги «Підвищення обізнаності про африканську чуму свиней в Україні», що реалізується Європейським банком реконструкції та розвитку і Продовольчою та сільськогосподарською організацією ООН (ФАО).

Головна мета – надати інформаційну допомогу органам влади, недержавним організаціям, громадам, виробникам свинини і власникам свиней щодо зменшення ризиків поширення АЧС.

Так, представник Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН (ФАО) Олександр Рєвнівцев ознайомив учасників семінару з методами профілактики АЧС в Україні та світі. Доповідач розповів, як проблему даного захворювання вирішують у європейських країнах, де АЧС наразі не реєструється.

Крім того, висловив рекомендації для власників свиней приватного сектору та господарів мисливських угідь.

Довідково: На сьогодні в усіх категоріях господарств Чернігівщини нараховується біля 174 тисяч свиней. Зокрема, в сільськогосподарських підприємствах – 98 тисяч голів, у господарствах населення – майже 76 тисяч голів. Неблагополучними пунктами щодо африканської чуми свиней залишаються приватні господарства у Корюківці та Куликівці.

Читати також: У Куликівському районі продовжуються заходи з ліквідації спалаху африканської чуми 

 

 

Департамент інформаційної діяльності та
комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини

Анонси







































 

 

 

 

Погода