back

На всеукраїнському рівні обговорюють реформування інтернатних закладів

29-11-2017 11:02

Від учора, 28 листопада, у Києві триває Всеукраїнський установчий семінар-нарада «Впровадження першого етапу Національної стратегії реформування системи інституційного догляду та виховання дітей на 2017-2026 роки».

Серед учасників заходу — Уповноважений Президента України з прав дитини Микола Кулеба, в.о. Міністра охорони здоров᾿я Уляна Супрун, заступник Міністра освіти і науки Павло Хобзей, заступник Міністра соціальної політики Олександра Чуркіна, представники Фундації Лумос (Великобританія), UNICEF в Україні, громадськість.

Чернігівську область на семінарі-нараді представляють заступник голови — керівник апарату облдержадміністрації Наталія Романова та очільники профільних структурних підрозділів ОДА: освіти, охорони здоров'я, соціального захисту населення, Служби у справах дітей.

Протягом трьох днів представники органів влади та експерти ділитимуться досвідом, як впроваджувати реформу системи інституційного догляду на місцях.

До обговорення також долучилися представники Національної Дитячої Ради та випускники інтернатів, які знають зсередини проблеми дітей у цих установах.

Уповноважений Президента України з прав дитини підкреслив важливість створення умов для виховання дітей у сім’ї:

Усі діти, незалежно від стану здоров'я, рівня розвитку, соціального становища, повинні мати можливість жити з батьками. Для цього потрібно вчасно реагувати на дитячу біду та надавати сім’ям з дітьми таку підтримку, аби батьки не віддавали дітей на утримання та виховання в інтернатні заклади.

Для досягнення цього необхідно змінити колишню радянську культуру і традиції «державної опіки» над дітьми в інтернатах на підтримку сімей з дітьми за рахунок розвитку послуг та забезпечення їхньої доступності незалежно від місця проживання та стану самої дитини.

 

Читати також: Наталія Романова: Наш пріоритет — благополуччя кожної дитини

У фокусі уваги — родинне виховання

 

 

За матеріалами прес-служби Президента України
та Міністерства соціальної політики України

Останні новини

Анонси








































 

 

 

 

Погода