back

Навіщо потрібна практична психологія, або Як попередити прояви агресії

07-12-2017 11:14

Агресія — це захисний механізм кожної людини. Проте, іноді вона виходить за межі норми. Хтось навіть у підлітковому віці розуміє це, а дехто зовсім не вважає проблемою. Визначити її витоки, наслідки та заходи профілактики намагалися вчора, 6 грудня, учасники «круглого столу», організованого комітетом освіти і науки Громадської ради при ОДА.

Крім громадськості, до обговорення долучилися освітяни, представники Обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.

Найпершим витоком агресії, за словами практичного психолога Ніжинського коледжу культури та мистецтв імені Марії Заньковецької Тетяни Кричковської, є народження так званих «небажаних» дітей: за статистикою, майже 70% вагітних жінок, більшість з яких неповнолітні, негативно ставляться до майбутньої дитини. Відтак, потрібно проводити роботу з такими мамами. Супутня проблема — відсутність профільних спеціалістів на місцях, особливо в сільській місцевості.

Надзвичайно важлива робота психолога і в загальноосвітніх навчальних закладах. Адже допомоги потребують не тільки діти, а й батьки та самі вчителі. На жаль, відповідних фахівців тут або ж взагалі немає, або їх зовсім мало.

Серед іншого говорили й про психологічну допомогу бійцям АТО. До речі, в Чернігові у 2015 році ГО «Ресурс» відкрила Центр соціально-психологічної реабілітації постраждалим внаслідок АТО та особам, що перебувають в кризових станах. Центр працює на волонтерських засадах.

 

 

Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини

Анонси







































 

 

 

 

Погода