back

Для розвитку малого й середнього підприємництва

19-12-2017 16:22

Меморандуми про співпрацю між Чернігівською облдержадміністрацією, обласною радою, міськими радами Чернігова й Ніжина та проектом FORBIZ було підписано 18 грудня.

Офіційна зустріч розпочалася з обміну вітальними словами голови Чернігівської ОДА Валерія Куліча і Маттіаса Хальдера – керівника проекту FORBIZ.

«Радий вітати гостей на Чернігівщині та хочу висловити велику вдячність керівнику проекту FORBIZ Хальдеру Маттіасу, що саме нашу область обрано для участі в пілотній програмі, яка фінансується коштом ЄС і має на меті формування та впровадження ефективної політики розвитку малого та середнього підприємництва, – сказав Валерій Куліч. – Підписання Меморандуму про співпрацю з проектом міжнародної технічної допомоги EU SURE є важливим стратегічним кроком, який забезпечить узгодження регіональної та місцевих політик щодо МСП (Малі й середні підприємства) з кращими міжнародними практиками й національною «Стратегією розвитку малого і середнього підприємництва в Україні до 2020 року», що була схвалена Кабінетом Міністрів України у травні цього року».

Керівник проекту EU4Business/FORBIZ Матіас Хальдер і старший консультант із питань політики розвитку МСП (Малі й середні підприємства) Богдана Александрова-Ефе зазначили, що метою програми є підтримка областей і міст України в процесі впровадження ефективної політики розвитку.

Пілотна програма реалізовуватиметься в два етапи: спочатку будуть створені групи з розробки стратегічних документів для розвитку МСП за участі представників органів влади та бізнес-спільноти. На другому етапі будуть розроблені програми для практичного впровадження в малому й середньому бізнесі. Програми підтримуватимуть МСП в експорті та інтернаціоналізації бізнесу, доступі до фінансів, інновацій, запуску стартапів відповідно до визначених пріоритетів на рівні області й міст.



Прес-служба облдержадміністрації

Останні новини

Анонси







































 

 

 

 

Погода