back

У Розльотах ліквідують скажених вовків

10-01-2018 14:28

З метою покращення епізоотичної та епідемічної ситуації зі сказу у Коропському районі, на території Розльотівської сільської ради введено карантинне обмеження. Це дозволить провести заходи з локалізації і ліквідації вогнища сказу вовків. Таке рішення прийняли вчора на засіданні профільної комісії району.

Нагадаємо, днями скажена вовчиця напала на жителів села Розльоти. В одному з випадків чоловік отримав серйозні травми.

Довелося знищити уражених домашніх тварин. Саму ж нападницю застрелив голова одного з мисливсько-рибальських підприємств.

Наразі працівники ветеринарної служби провели подвірні обходи та щепили від сказу свійських тварин, а подвір’я, на яких побувала хижачка, продезінфікували.

Основними причинами складної ситуації щодо сказу тварин є недостатній контроль за виконанням правил утримання собак і котів. Почасти, особливо на околицях сіл, тварин не вакцинують. Протягом 2017 року через укуси до Коропської лікарні за медичною допомогою звернулося 33 особи. Як правило, зараження людей відбувалося через домашніх улюбленців, — зазначив заступник голови Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Коропський районній державній адміністрації Микола Максименко.

Йшлося під час зібрання і про створення запасу необхідних ліків для антирабічного лікування, а також посилення профілактичних заходів.

За повідомленням Коропської райдержадміністрації

 

Останні новини

Анонси








































 

 

 

 

Погода