back

Питання реформування системи інституційного догляду та виховання дітей обговорили в Коропі

19-01-2018 09:54

Учора, 17 січня, Службою у справах дітей Чернігівської обласної державної адміністрації та Обласним центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді за участі в.о.голови Коропської райдержадміністрації Віктора Кузуба проведено навчання для працівників структурних підрозділів дотичних до сфери сім’ї і дитинства Коропської районної державної адміністрації, Коропської селищної ради, сільських, селищних голів, старост на тему: «Захист прав дитини в умовах децентралізації влади та реформування системи інституційного догляду та виховання дітей».

Захід проходив у рамках роботи мобільного інформаційно-консультативного пункту з прав дитини.

Юлія Олифіренко, заступник начальника – начальник відділу профілактичної роботи та соціального захисту Служби у справах дітей обласної державної адміністрації ознайомила присутніх з даними фахових досліджень, які доводять шкідливість, неефективність та високу вартість інтернатної системи виховання дітей.

За її словами, ситуацію має змінити Національна стратегія реформування системи інституційного догляду та виховання дітей, затверджена Урядом у серпні минулого року, яка передбачає заміну системи інтернатних закладів на розвинуту мережу соціальних послуг у громаді (патронатні сім’ї, фахівці соціальної роботи, інклюзивна освіта, сімейні форми виховання тощо).

Також під час навчання розглянуто ряд актуальних питань сфери охорони дитинства стосовно насильства у сім'ї, жорстокого поводження з дітьми, недбалого ставлення батьків до виховання дітей.

Заступник директора Обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Ольга Старовойт ознайомила учасників зустрічі з видами допомоги та спектром послуг, що надаються центрами соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді сім’ям з дітьми, які опинилися у складних життєвих обставинах. Крім того, вона підкреслила важливість розвитку на території області патронату та наставництва над дітьми.

Особлива увага присутніх акцентувалася на необхідності посилення відповідальності місцевих громад та органів влади за безпеку і благополуччя дітей, створення безпечних умов для їхньої життєдіяльності, підтримки сімей, які потребують допомоги.

 

За матеріалами Служби у справах
дітей Чернігівської облдержадміністрації 

Останні новини

Анонси








































 

 

 

 

Погода