29-03-2019 10:06

Проекти, розроблені інститутами громадянського суспільства, у 2020 році реалізовано в повному обсязі

У 2020 році фінансову підтримку з обласного бюджету в рамках Програми сприяння розвитку інститутів громадянського суспільства на 2016-2020 роки «Чернігівська громада» отримали п’ять громадських ініціатив. Які ідеї вдалося втілити у життя — розповіли громадські активісти 29 грудня на засіданні конкурсної комісії Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської обласної державної адміністрації.

Протокол № 3 засідання конкурсної комісії Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації для розгляду конкурсних пропозицій та проведення моніторингу виконання (реалізації) програм (проектів, заходів) інститутів громадянського суспільства, для виконання (реалізації) яких надається підтримка за рахунок коштів обласного бюджету в 2020 році від 28 грудня 2020 року

***

Анонс. Третє засідання конкурсної комісії для розгляду конкурсних пропозицій
інститутів громадянського суспільства

29 грудня, у вівторок, відбудеться третє засідання конкурсної комісії Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської обласної державної адміністрації для розгляду конкурсних пропозицій та проведення моніторингу виконання (реалізації) програм (проектів, заходів) інститутів громадянського суспільства, для виконання (реалізації) яких надавалася підтримка за рахунок коштів обласного бюджету в 2020 році.

Порядок денний:

  1. Вступна частина.
  2. Звіти інститутів громадянського суспільства про результати та реалізацію проектів, на виконання яких надавалася фінансова підтримка з обласного бюджету в 2020 році.
  3. Підсумкові висновки щодо реалізації проектів та використання коштів обласного бюджету.
  4. Різне.

Початок заходу: 12:30 год.

Місце проведення: зала засідань № 5 Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації (вул. Шевченка, 7, І поверх).

Контактний телефон: (0462) 675-891.

***

В Чернігівській області продовжуються майстерні для педагогів проєкту "Комплекс інтерактивних занять з профілактики негативних явищ в дитячому середовищі "Школа+"

Комплекс занять розроблений спеціалістами благодійної організації "Чернігівська МЕРЕЖА", що займаються профілактичною роботою серед дітей та молоді в Чернігівській області.  Учні шкіл та вихованці позашкільних навчальних закладів за допомогою участі у заняттях з використанням матеріалів комплексу інтерактивних занять отримають знання з суспільно схваленої та корисної поведінки, соціально небезпечних захворювань, здорового способу життя, уникнення ризикових ситуацій, наслідків девіантної та делінквентної поведінки. 

До заходу долучилися педагоги відділу соціально-профілактичної роботи КЗ ПНЗ "Центру роботи з дітьми та молоддю за місцем проживання" Чернігівської міської ради.

***

Свою роботу розпочали майстерні для педагогів

Сьогодні, 18 листопада, розпочалися майстерні для педагогів в рамках реалізації проекту «Комплекс інтерактивних занять з профілактики негативних явищ в дитячому середовищі "Школа+». Його мета – розробка та впровадження комплексу інтерактивних занять з профілактики негативних явищ в дитячому середовищі "Школа+" в освітніх закладах міста як додаткового сучасного інтерактивного інструменту навчально-виховного процесу. Комплекс занять розроблений спеціалістами благодійної організації «Чернігівська МЕРЕЖА», що займаються профілактичною роботою серед дітей та молоді в Чернігівській області.  Реалізація проекту покликана допомогти частково вирішити проблему методичного забезпечення додатковими сучасними інтерактивними матеріалами педагогів, що безпосередньо проводять профілактичну роботу з дітьми та молоддю. 

До заходу долучилися педагоги КЗ "Позашкільний навчальний заклад "Центр роботи з дітьми та молоддю за місцем проживання" Чернігівської міської ради. 

Розробка комплексу занять реалізована за фінансової підтримки з обласного бюджету на виконання обласної Програми сприяння розвитку інститутів громадянського суспільства на 2016 — 2020 роки «Чернігівська громада».

***

На території села Слобідка відбувся захід для вчителів історії Чернігівщини

Ця активність передбачена проектом «Наше коріння» та організована громадською організацією «Учасники антитерористичної операції Новгород-Сіверщини» в рамках конкурсу з визначення проектів, розроблених інститутами громадянського суспільства, для реалізації якого була надана  фінансова підтримка з обласного бюджету в 2020 році.

Практичні поради з організації  заходів по відновленню  історичної пам'яті нашого краю, формування національної свідомості, виховання любові до рідної землі, шанобливого ставлення до її культури, здійснення національно-патріотичного виховання підростаючого покоління озвучено на семінарі «Національно-патріотичне виховання учнівської молоді як невід'ємний чинник розвитку національної свідомості, громадянської активності підростаючого покоління в контексті нової української школи». В рамках його проведення була організована навчальна екскурсія по історично-краєзнавчому маршруту проекту «Наше коріння», гостини у «Зеленій садибі Мишко», апітерапії, майстер-класи з лялькарства та практична частина –  дискусійна панель, обмін досвідом, поради для досягнення успішного кейсу.

В неформальній обстановці учасники семінару обмінювалися досвідом, отримували нові знання, працювали практично. Виступаючі: Іван Мельник, голова Громадської організації «Учасники антитерористичної операції Новгород-Сіверщини», Віра Бондаренко, член громадської організації «Єдина родина», Сергій Сергієнко депутат обласної ради,  Наталія Сенченко, вчитель української мови Лосківської ЗОШ І-ІІ ступенів, Ніна Курило, вчитель історії Блистівського НВК, Валентина Шевчик, методист Холменського будинку творчості та юнацтва.

У заході взяли участь представники Новгород-Сіверського, Ріпкинського, Ніжинського, Корюківського, Коропського  районів області.

***

Проект «Екоздоров’я на рідних стежинах» реалізовано в повному обсязі

Заключним етапом реалізації проекту соціальної дії «Екоздоров’я на рідних стежинах», який був розроблений у співавторстві педагогів Стахорщинської ЗОШ І-ІІ ступенів Новгород-Сіверської районної ради Чернігівської області та членів ГО «Деснянська ліга натуралістів», стало проведення обласного семінару на тему «Формування засад здорового способу життя та екологічної культури здобувачів освіти як невід’ємної частини екологічної компетентності»

***

Проект «Екоздоров’я на рідних стежинах» запрошує на семінар

Практичні поради з організації  екологічного виховання населення, заходів по відновленню  природних ресурсів нашого краю (водних та лісових), формування екологічної свідомості, виховання у здобувачів освіти, вихованців та молоді свідомого ставлення  до культурних надбань свого народу, до свого здоров’я, формуванню засад здорового способу життя, екологічного мислення, свідомого дбайливого ставлення до оточуючого середовища розглядатимуться на семінарі «Формування засад здорового способу життя та екологічної культури здобувачів освіти як невід’ємної частини екологічної компетентності».

Захід відбудеться в селі Стахорщина Новгород-Сіверського району 02 жовтня 2020 року для вчителів географії, біології, хімії Чернігівщини.

Ця активність передбачена проектом «Екоздоров’я на рідних стежинах», що реалізовується громадською організацією «Деснянська ліга натуралістів» в рамках конкурсу з визначення проектів, розроблених інститутами громадянського суспільства, для реалізації яких надається фінансова підтримка з обласного бюджету в 2020 році. Планується участь представників Новгород-Сіверського, Менського, Сосницького, Сновського, Корюківського, Коропського та інших районів області. Запропонований формат спілкування – відкритий дискус: мінімум теорії, максимум практики та неформальна обстановка, що дозволить отримати не лише нові знання, але і якісний обмін досвідом.

Під час семінару  буде організована навчальна екскурсія локаціями (урочище «Борок», «Мадярська криниця», «Стахорщинський ставок», гостини у зеленій садибі «Травниця-здравниця»)  та практична частина - дискусійна панель, обмін досвідом, поради для досягнення успішного кейсу.

Реєстрація учасників семінару з 09:30 до 10:00, основна частина з 10:00 до 13:30, частування – о  13:30, орієнтовний час закінчення – 14:00.

***

На ярмарок громадських ініціатив зібралися активісти Чернігівщини

24 вересня у Чернігівському обласному молодіжному центрі відбувся «Ярмарок громадських ініціатив», під час якого громадські організації презентували свої напрацювання, найкращі практики та майбутні ініціативи

***

Сільському та зеленому туризму на Новгород-Сіверщині бути

17 вересня 2020 року в Новгород-Сіверському районному центрі зайнятості  відбулися просвітницькі заходи на тему «Розвиток сільського та зеленого туризму на Новгород-Сіверщині: від ідеї до успіху». Організатором виступила громадська організація «КНЯЖИЙ ГРАД» в рамках реалізації проекту «Сіверщина гостинна». Мета – вмотивувати населення Новгород-Сіверської ОТГ та району на активізацію співпраці в напрямку розвитку зеленого туризму та більш активної участі жителів у створенні цієї галузі.

Заходи проводилися для груп людей серед числа незайнятого населення Новгород-Сіверської ОТГ та Новгород-Сіверського району за участю державного інспектора Новгород-Сіверської Державної податкової інспекції Людмили Пономарчук.

***

Повідомлення про проведення просвітницьких заходів

З метою вмотивування населення Новгород-Сіверської ОТГ та району   на активізацію співпраці в напрямку розвитку зеленого туризму та більш активної участі жителів у створенні цієї галузі планується провести просвітницькі заходи на тему: «Розвиток сільського та зеленого туризму на Новгород-Сіверщині: від ідеї до успіху» для груп людей серед числа незайнятого населення Новгород-Сіверської ОТГ та Новгород-Сіверського району.

Надання практичних порад для безробітних, яким цікава діяльність в сфері сільського та зеленого туризму, про перші кроки започаткування власної справи в організації туристичних послуг та  спрощену систему оподаткування для суб’єктів господарювання, які планують надавати туристичні послуги говоритимуть методист з туризму Новгород-Сіверського районного Будинку культури, державний реєстратор юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців Новгород-Сіверської районної державної адміністрації та державний інспектор Новгород-Сіверської Державної податкової інспекції.

Заходи відбудуться в Новгород-Сіверському районному центрі зайнятості 17 вересня 2020 року о 10:00 та 12:00 для мешканців Новгород-Сіверської ОТГ та Новгород-Сіверського району,  які стоять на обліку в Службі зайнятості.

Ця активність передбачена проектом «Сіверщина гостинна», що реалізовується громадською організацією «КНЯЖИЙ ГРАД» в рамках конкурсу з визначення проектів, розроблених інститутами громадянського суспільства, для реалізації яких надається фінансова підтримка з обласного бюджету в 2020 році.

***

24 вересня 2020 року відбудеться «Ярмарок громадських ініціатив» 
для активних громадських організацій області з презентацією їх найкращих практик

Реєстрація продовжується

***

Розвиток сільського та зеленого туризму на Чернігово-Сіверщині:
перспективи, успішні кейси, тенденції розвитку

Семінар за такою тематикою відбувся минулої п’ятниці, 14 серпня, в селі Слобідка Новгород-Сіверського району

***

«Сіверщина гостинна» запрошує

Практичні поради з організації логістичної складової у розвитку сільського зеленого туризму, можливі варіанти залучення коштів обласного бюджету для створення зелених садиб і пов’язана з цим діяльність ФОПів, краєзнавча складова туризму на селі та багато інших аспектів планується розглянути на семінарі «Розвиток сільського зеленого туризму на Чернігово-Сіверщині: перспективи, успішні кейси, тенденції розвитку».

Захід відбудеться в селі Слобідка Новгород-Сіверського району 14 серпня 2020 року для представників громад Чернігівщини, які обрали туризм одним з напрямків свого стратегічного розвитку. Ця активність передбачена проектом «Сіверщина гостинна», що реалізовується громадською організацією «Княжий град» в рамках конкурсу з визначення проектів, розроблених інститутами громадянського суспільства, для реалізації яких надається фінансова підтримка з обласного бюджету в 2020 році.

Планується участь представників Новгород-Сіверського, Менського, Сосницького, Сновського, Корюківського, Коропського та інших районів області. Запропонований формат спілкування - мінімум теорії, максимум практики та неформальна обстановка, що дозволить отримати не лише нові знання, але і якісний нетворкінг.

Передбачається виїзд на туристичний маршрут «Наше коріння», гостини у «Зеленій садибі Мишко», сеанси апітерапії, майстер-класи з лялькарства та інших видів декоративно-ужиткового мистецтва та практична частина - дискусійна панель, обмін досвідом, поради для досягнення успішного кейсу.

Реєстрація учасників семінару з 09:30 до 10:30, частування – о 13:30, орієнтовний час закінчення роботи – 14:00.

***

Оновлено склад конкурсної комісії

У зв’язку із кадровими змінами затверджено новий склад комісії. З інформацією про членів конкурсної комісії можна ознайомитися за посиланням.

***

Інститути громадянського суспільства продовжують проводити підготовчу роботу із реалізації проєктів

Нагадаємо, що в березні поточного року чотири громадські організації  розпочали реалізацію п’яти проєктів у рамках обласної Програми сприяння розвитку інститутів громадянського суспільства на 2016—2020 роки «Чернігівська громада» за підтримки обласного бюджету.

У зв’язку із запровадженням на території області обмежувальних заходів із запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, відбуваються незначні зміни в Планах заходів з реалізації громадських ініціатив.

Наразі інститути громадянського суспільства проводять підготовчу роботу. Громадські організації вже визначилися щодо надавачів послуг професійних фахівців для організації проведення основних заходів.

Також заключені договори для придбання канцелярських товарів, сувенірної та друкованої продукції, туристичного та спортивного оснащення, виготовлення інформаційних стендів відповідно до затверджених Кошторисів видатків з реалізації проєктів. Так, у квітні 2020 року з обласного бюджету виділено та профінансовано 22,01 тис. гривень для придбання друкованої та сувенірної продукції необхідної для реалізації проєкту «Сіверщина гостинна».

Плани заходів з реалізації проєктів 2020 року

Проєкт "Екоздоров’я на рідних стежинах".docx

Проєкт "Ярмарок громадських ініціатив" в рамках обласного форуму громадянського суспільства "Чернігівщина 2020".docx

Проєкт "Школа +".docx

Проєкт "Наше коріння".docx

Проєкт "Сіверщина гостинна".docx

***

Визначено проєкти громадських організацій, які у 2020 році
фінансуватимуться за кошти обласного бюджету

У Департаменті інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської ОДА відбулися другий і третій етапи конкурсу громадських проєктів, які фінансуватимуться з обласного бюджету у 2020 році.

Протокол № 2 засідання конкурсної комісії Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації для розгляду конкурсних пропозицій та проведення моніторингу виконання (реалізації) програм (проєктів, заходів) інститутів громадянського суспільства, для виконання (реалізації) яких надається підтримка за рахунок коштів обласного бюджету в 2020 році від 18 листопада 2019 року

***

Оновлено склад конкурсної комісії 

Новий склад комісії затверджений у зв'язку із службовою необхідністю та рішенням конкурсної комісії від 31 жовтня поточного року. З інформацією про членів конкурсної комісії можна ознайомитися за посиланням

***

Анонс. Друге засідання конкурсної комісії для розгляду конкурсних пропозицій
інститутів громадянського суспільства

18 листопада, у понеділок, відбудеться друге засідання конкурсної комісії Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської обласної державної адміністрації для розгляду конкурсних пропозицій та проведення моніторингу виконання (реалізації) програм (проєктів, заходів) інститутів громадянського суспільства, для виконання (реалізації) яких надаватиметься підтримка за рахунок коштів обласного бюджету в 2020 році.

Порядок денний:

  1. Вступна частина.
  2. Щодо з’ясування конфлікту інтересів у членів комісії.
  3. ІІ етап конкурсу: відкритий захист конкурсних пропозицій.
  4. ІІІ етап конкурсу: індивідуальне оцінювання поданих проєктів.
  5. Формування рейтингу конкурсних пропозицій та визначення переможців конкурсу.
  6. Визначення прохідного балу.
  7. Різне.

Початок заходу: 12:00 год.

Місце проведення: зала засідань № 5 Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації (вул. Шевченка, 7, І поверх).

Контактний телефон: (0462) 669-219.

***

Конкурсна комісія схвалила проєкти громадськості на 2020 рік

Проєктні заявки інститутів громадянського суспільства погоджені на першому етапі конкурсу з визначення програм, проєктів, заходів, що частково фінансуватимуться коштом обласного бюджету наступного року. Відповідне рішення прийняла вчора, 31 жовтня, профільна конкурсна комісія.

Протокол № 1 засідання конкурсної комісії Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації для розгляду конкурсних пропозицій та проведення моніторингу виконання (реалізації) програм (проєктів, заходів) інститутів громадянського суспільства, для виконання (реалізації) яких надаватиметься підтримка за рахунок коштів обласного бюджету в 2020 році

Загалом цьогоріч надійшло сім пропозицій від 6 громадських організацій.

ГО «Деснянська ліга натуралістів» спрямувала свій проєкт «Екоздоров’я на рідних стежинах» на залучення громади області до вирішення актуальних екологічних проблем та формування у дітей та молоді свідомого ставлення і активної життєвої позиції щодо відновлення природних ресурсів.

Заявка ГО «Учасники антитерористичної операції Новгород-Сіверщини» присвячена вихованню у молоді ціннісного ставлення до традицій, культури та історії українського народу, формування активної громадянської позиції. Проєкт має назву «Наше коріння».

ГО «Разом до громадянського суспільства» запропонувала провести соціологічне опитування щодо поінформованості населення стосовно проведення реформ в галузі охорони здоров’я. Мета – підвищення ефективності впровадження реформи шляхом інформування про реформу місцевими ЗМІ.

ГО «Спілка жінок Чернігівщини» підготувала проєкт «Урахування гендерного компонента у програмах соціально-економічного розвитку громад». Головна мета цієї конкурсної пропозиції – сприяння розробці ефективних програм соціально-економічного розвитку громад з урахуванням гендерного компонента, підвищення громадської активності та ініціативності жінок, забезпечення рівності прав і можливостей жінок і чоловіків у всіх сферах суспільного життя.

Ще два проєкти представила благодійна організація «Чернігівське відділення Благодійної організації «Всеукраїнська мережа людей, які живуть з ВІЛ/СНІД». Один з них спрямований на розвиток організацій громадянського суспільства області (проєкт «Ярмарок громадських ініціатив» у рамках обласного форуму організацій громадянського суспільства «Чернігівщина 2020»). Інший – забезпечення інформаційного супроводу практичної діяльності ОГС щодо реформування галузі освіти (проєкт «Комплекс інтерактивних занять з профілактики негативних явищ в дитячому середовищі «Школа+»).

Наступне засідання конкурсної комісії заплановано на грудень. Тоді відбудуться другий і третій етапи конкурсу: відкритий захист проєктів та їх індивідуальне оцінювання членами комісії, а також формування рейтингу конкурсних пропозицій, відповідно до якого згодом визначатимуться переможці.

До речі, одна учасниця засідання заявила про наявність у неї конфлікту інтересів щодо оцінювання поданих проєктів та вийшли зі складу конкурсної комісії, аби не порушувати вимоги антикорупційного законодавства.

Департамент інформаційної діяльності та
комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

***

Анонс. Засідання конкурсної комісії для розгляду
конкурсних пропозицій інститутів громадянського суспільства

31 жовтня, у четвер, відбудеться перше засідання конкурсної комісії Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської обласної державної адміністрації для розгляду конкурсних пропозицій та проведення моніторингу виконання (реалізації) програм (проектів, заходів) інститутів громадянського суспільства, для виконання (реалізації) яких надаватиметься підтримка за рахунок коштів обласного бюджету в 2020 році.

Питання Порядку денного:

  1. Про конкурс з визначення програм (проектів, заходів), розроблених інститутами громадянського суспільства, на виконання (реалізацію) яких надаватиметься фінансова підтримка з обласного бюджету
    в 2020 році
  2. Затвердження регламенту роботи конкурсної комісії.
  3. Щодо з’ясування конфлікту інтересів у членів комісії.
  4. План роботи конкурсної комісії.
  5. Розгляд поданих конкурсних пропозицій, їх індивідуальна оцінка за визначеними критеріями та допуск до ІІ етапу конкурсу.
  6. Про терміни і форму проведення відкритого захисту конкурсних пропозицій, їх індивідуального оцінювання та формування рейтингу.
  7. Різне.

Початок заходу: 14:00 год.

Місце проведення: зала засідань № 5 Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації (вул. Шевченка, 7, І поверх).

Контактний телефон: (0462) 669-219.

***

ОГОЛОШЕННЯ
про продовження терміну прийняття конкурсних пропозицій на конкурс з визначення програм (проектів, заходів), розроблених інститутами громадянського суспільства, для виконання (реалізації) яких надаватиметься фінансова підтримка за рахунок коштів обласного бюджету в 2020 році

До уваги інститутів громадянського суспільства !

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації інформує про продовження терміну прийняття конкурсних пропозицій на конкурс програм (проектів, заходів), розроблених інститутами громадянського суспільства, для виконання (реалізації) яких надаватиметься фінансова підтримка за рахунок коштів обласного бюджету у 2020 році, до 27 вересня 2019 року включно.
Конкурсні пропозиції подаються в друкованій і електронній формах та приймаються щоденно, крім вихідних та святкових днів, за адресою: 14000, м. Чернігів, Шевченка, 7, каб. 8, Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації, з 8:00 год. до 17:00 год., перерва з 13:00 год. до 14:00 год.

Контактна особа – секретар конкурсної комісії, Якименко Леся Сергіївна, тел. (0462) 66-92-19, адреса електронної пошти: [email protected].

 

ОГОЛОШЕННЯ
про проведення конкурсу з визначення програм (проектів, заходів), розроблених інститутами громадянського суспільства, для виконання (реалізації) яких надаватиметься фінансова підтримка за рахунок коштів обласного бюджету в 2020 році

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації оголошує конкурс програм (проектів, заходів), розроблених інститутами громадянського суспільства, для виконання (реалізації) яких надаватиметься фінансова підтримка за рахунок коштів обласного бюджету
в 2020 році.

Конкурс проводиться з метою забезпечення прозорості та ефективного використання коштів, які передбачаються в обласному бюджеті для фінансової підтримки інститутів громадянського суспільства на виконання Програми сприяння розвитку інститутів громадянського суспільства на 2016-2020 роки «Чернігівська громада», затвердженої рішенням Чернігівської обласної ради від 10.09.2015.

Конкурс проводиться відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 12.10.2011 № 1049 «Про порядок проведення конкурсу з визначення програм (проектів, заходів), розроблених інститутами громадянського суспільства, для виконання (реалізації) яких надається фінансова підтримка» (зі змінами та доповненнями), розпорядження голови облдержадміністрації від 25.07.2018 № 419 «Про проведення конкурсу з визначення програм (проектів, заходів), розроблених інститутами громадянського суспільства, на виконання (реалізацію) яких надається фінансова підтримка з обласного бюджету» ,  наказу директора Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації від 29.03.2019  № 27 «Про проведення конкурсу з визначення програм (проектів, заходів), розроблених інститутами громадянського суспільства, на виконання (реалізацію) яких надаватиметься фінансова підтримка з обласного бюджету в 2020 році».

Проекти (програми, заходи) для участі в конкурсі можуть подавати інститути громадянського суспільства, які зареєстровані в установленому порядку не пізніше ніж за 6 місяців до оголошення конкурсу.

Проекти (програми, заходи), що подаються для участі в конкурсі, мають бути спрямовані на реалізацію наступних цілей та пріоритетних завдань:

  1. Вивчення громадської думки з питань оцінки діяльності органів влади та місцевого самоврядування.

1.1.  Проведення соціологічних опитувань, фокусних груп, анкетувань та інших заходів з визначення основних проблем територіальних громад області (область, район, місто, селище, село) та ступеня їх вирішення місцевими органами влади.

1.2.  Організація аналітичного дослідження щодо суспільних потреб певної соціальної групи жителів територіальних громад області.

1.3.  Оцінка стану співпраці місцевих органів влади та інститутів громадянського суспільства (обласний, міський, районний рівні) та вироблення пропозицій щодо їх покращання.

1.4.  Оцінка стану виконання в області заходів з реалізації Національної стратегії сприяння розвитку громадянського суспільства в Україні на 2016-2020 роки.

1.5.  Оцінка стану запровадження механізмів участі громадськості у формуванні та реалізації політики (консультацій з громадськістю, роботи громадських рад, сприяння проведенню громадської експертизи).

1.6.  Підготовка пропозицій до проектів програм соціально-економічного розвитку (обласний, міський, районний рівні) на основі вивчення потреб соціальних груп жителів області.

1.7.  Вироблення критеріїв та методології оцінки ефективності діяльності місцевих органів влади щодо вирішення проблем територіальних громад області (область, район, місто, селище, село).

2.     Організація процесу інформування жителів області щодо здійснення реформ.

2.1.  Проведення інститутами громадянського суспільства інформаційно-роз’яснювальних заходів з реформування галузі ЖКГ, освіти, охорони здоров’я, соціальної сфери, пенсійного забезпечення, регуляторної політики, державних закупівель (в тому числі запровадження електронних державних закупівель), аграрного сектору, державного управління, державних і комунальних друкованих засобів масової інформації, сфери надання адміністративних послуг; з реалізації антикорупційного законодавства; з питань проведення децентралізації влади та забезпечення регіонального розвитку територій; дерегуляції підприємницької діяльності.

2.2.  Інформаційний супровід практичної діяльності інститутів громадянського суспільства щодо реформування галузі ЖКГ, освіти, охорони здоров’я, соціальної сфери, пенсійного забезпечення, регуляторної політики, державних закупівель (в тому числі запровадження електронних державних закупівель), аграрного сектору, державного управління, державних і комунальних друкованих засобів масової інформації, сфери надання адміністративних послуг; реалізації антикорупційного законодавства; проведення децентралізації влади та забезпечення регіонального розвитку територій; дерегуляції підприємницької діяльності.

2.3.    Проведення експертизи проектів актів органів виконавчої влади, метою яких є виконання Плану заходів з реалізації у 2018-2020 роках Стратегії сталого розвитку Чернігівської області на період до 2020 року.

3.     Організація навчальних форумів, семінарів, лекцій, для громадських рад при районних державних адміністраціях, виконавчих комітетах міських рад та їх структурних підрозділах.

4.     Забезпечення захисту інформаційного простору Чернігівської області.

5.     Проведення інформаційних кампаній, спрямованих на розвиток патріотичного і волонтерського рухів на території області, а також заходів, що пропагують ідею єдності та цілісності країни.

6. Організація заходів гуманітарної політики та політики національної пам’яті щодо відзначення видатних подій, вшанування відомих діячів та історичних постатей, які зробили вагомий внесок в історію країни та області.

7. Популяризація літератури та читання, гуманітарної ролі книги.

Інститут громадянського суспільства може подавати на конкурс кілька конкурсних пропозицій.

У межах конкурсу можуть бути підтримані такі види діяльності:

  1. Організація спрямованих на реалізацію цілей та пріоритетних завдань конкурсу конференцій, круглих столів, конгресів, симпозіумів, тренінгів, курсів, навчальних семінарів, фестивалів, виставок тощо.
  2. Випуск книжок, підручників, довідників, брошур, інформаційних листівок.
  3. Розробка та друк методичних матеріалів.
  4. Підготовка та друк аналітичних матеріалів.
  5. Проведення соціологічних опитувань, фокусних груп, анкетувань.
  6. Проведення інформаційних кампаній.
  7. Організація висвітлення у ЗМІ певного виду діяльності.

Фінансування програм (проектів, заходів) здійснюється безпосередньо Департаментом інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації як головним розпорядником бюджетних коштів, через суб’єкти господарської діяльності (на підставі договорів).

Граничний обсяг фінансування за рахунок бюджетних коштів однієї програми (проекту, заходу), що подається для участі в конкурсі, становить 30 тис. гривень.

За рахунок бюджетних коштів може бути профінансовано не більше як 85% вартості програми (проекту, заходу). Решта 15% необхідного обсягу фінансування проекту (програми, заходу) мають бути забезпечені інститутом громадянського суспільства у вигляді матеріальних чи нематеріальних ресурсів, у тому числі: оплата вартості приміщення, техніки, обладнання, проїзду тощо.

Програмою сприяння розвитку інститутів громадянського суспільства на 2016-2020 роки «Чернігівська громада» на проведення конкурсу проектів у 2020 році передбачено 350 тис. гривень. Загальний фонд конкурсу визначатиметься після затвердження обласного бюджету на 2020 рік.

До участі в конкурсі не допускаються інститути громадянського суспільства, які:

  • перебувають у стані припинення діяльності;
  • подали конкурсну пропозицію після закінчення встановленого строку подання або не в повному обсязі;
  • подали документи, інформація в яких не відповідає даним, що містяться у відкритих державних реєстрах;
  • щодо яких встановлено факт порушення бюджетного законодавства протягом двох попередніх бюджетних періодів із застосуванням заходів впливу за таке порушення (крім попередження).

Для участі в конкурсі інститути громадянського суспільства подають конкурсну пропозицію, що має бути складена державною мовою і повинна містити:

  1. Заяву про участь у конкурсі, складену за формою, що додається, за підписом керівника або уповноваженої особи інституту громадянського суспільства, скріпленим печаткою інституту (в разі наявності). Форма заяви.
  2. Опис програми (проекту, заходу), складений за формою, що додається.  Форма опису.
  3. Розрахунок витрат (кошторис), необхідних для виконання (реалізації) програми (проекту, заходу), та інформація про джерела фінансування. Форма кошторису.
  4. Листи-підтвердження від органів державної влади, органів місцевого самоврядування та їх виконавчих органів, наукових установ, інститутів громадянського суспільства, інших установ та організацій, залучених до виконання (реалізації) програми (проекту, заходу).
  5. Інформацію про діяльність, досвід виконання (реалізації) програм (проектів, заходів) протягом останніх двох років за рахунок бюджетних коштів та інших джерел фінансування, джерела фінансування, матеріально-технічну базу та кадрове забезпечення (у довільній формі).

Відповідальність за достовірність інформації, що міститься в конкурсній пропозиції, покладається на учасника конкурсу.

Конкурсна пропозиція має подаватися у друкованому та електронному вигляді.

Конкурсна пропозиція не повертається учасникові конкурсу.

Рейтинг конкурсних пропозицій буде сформований до 27.12.2019. Переможці конкурсу визначатимуться після затвердження обласного бюджету на 2020 рік.

Конкурсні пропозиції приймаються з 29.03.2019 до 29.08.2019 включно, щоденно, крім суботи, неділі за адресою: 14000, м. Чернігів, Шевченка, 7, каб. 8, Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації, з 8:00 год. до 17:00 год., перерва з 13:00 год. до 14:00 год.

Конкурс проводиться трьома етапами.

На першому етапі конкурсу члени конкурсної комісії індивідуально оцінюють конкурсні пропозиції за такими критеріями:

1. Відповідність запланованих заходів визначеним цілям і пріоритетним завданням, а також Програмі сприяння розвитку інститутів громадянського суспільства на 2016-2020 роки «Чернігівська громада», затвердженій рішенням Чернігівської обласної ради від 10.09.2015.

2. Відповідність адміністративно-територіальному рівню виконання (реалізації) програми (проекту, заходу) – провадження проектної діяльності у більш як половині районів області та/або забезпечення участі у такій діяльності осіб з більш як половини районів області.

На другому етапі конкурсу проводиться відкритий захист конкурсних пропозицій.

На третьому етапі конкурсу члени конкурсної комісії індивідуально оцінюють шляхом проставляння балів від 0 до 5 конкурсні пропозиції за такими критеріями:

1. Відповідність програми (проекту, заходу) її (його) меті.

2. Реалістичність досягнення і значущість очікуваних результатів та результативних показників виконання (реалізації) програми (проекту, заходу).

3. Очікувана ефективність використання бюджетних коштів (співвідношення кошторису витрат, необхідних для виконання (реалізації) програми (проекту, заходу), та очікуваних результатів виконання (реалізації) програми (проекту, заходу).

4. Рівень кадрового та матеріально-технічного забезпечення, необхідного для виконання (реалізації) програми (проекту, заходу), досвід провадження діяльності у відповідній сфері.

Рішення конкурсної комісії розміщуються протягом трьох робочих днів на офіційному веб-сайті Чернігівської обласної державної адміністрації.

Учасникові конкурсу на його вимогу видається копія протоколу засідання конкурсної комісії.

Виконання (реалізація) проектів (програм, заходів), що подаються для участі в конкурсі, має відбуватися протягом березня-жовтня 2020 року.

За додатковою інформацією звертатися до головного спеціаліста відділу взаємодії з громадськими об’єднаннями управління з питань внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації, секретаря конкурсної комісії – Якименко Лесі Сергіївни, щоденно, крім суботи, неділі за адресою: 14000, м. Чернігів, Шевченка, 7, каб. 2, Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації, з 8:00 год. до 17:00 год., перерва з 13:00 год. до 14:00 год., тел. (0462) 67-86-94 або за адресою електронної пошти: [email protected].

У разі потреби для представників інститутів громадянського суспільства Департаментом інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації буде проведено навчання щодо особливостей підготовки та реалізації конкурсних програм (проектів, заходів). Відповідні заявки необхідно надати на вказану вище електронну адресу або телефон до 15.04.2019. Навчання відбудеться за умови участі в ньому представників не менше 7 інститутів громадянського суспільства.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

ГО Активне Суспільство України