back

Історія Майдану — у роботах чернігівських фотографів

21-02-2018 08:25

До Дня Героїв Небесної Сотні вчора, 20 лютого, в Чернігові відкрилася виставка робіт відомих чернігівських фотохудожників Віктора Кошмала та Маріанни Харді. Кожна світлина — це спогад, маленька частинка великої історії боротьби українців за свої права, честь і волю. Тут можна прослідкувати всю хронологію подій Революції Гідності. Переглянути виставку можна протягом тижня в Обласному молодіжному центрі.

 

 

Віктор Кошмал: «Одна справа, коли ти виходиш на мирну демонстрацію, інша — на збройний протест. Усе сприймається й відчувається по-іншому, гостро, напружено. У своїх фотографіях я показав те, що відбувалося у Чернігові, правду, яку хотів донести до кожного. Адже це вже історія. Декого, хто на цих світлинах, вже немає серед нас. Але вони живі у пам’яті, у наших роботах».

 

Маріанна Харді: «Моя експозиція налічує понад 20 світлин. Я пам’ятаю кожну фотографію, де я знімала та за яких умов. Іноді навіть наражаючи себе на смертельну небезпеку. Тут ви можете побачити і «мирний» період Революції Гідності 2013 року, і збройні сутички 2014-го. Загалом я намагалася показати тодішню реальність кожної із сторін, так як і має робити справжній професійний фотокореспондент. Глядач же повинен сам зробити висновки».


 

Завітали на відкриття виставки і заступник голови облдержадміністрації Наталія Романова, директор Департаменту сім’ї, молоді та спорту ОДА Ніна Лемеш, безпосередні учасники Революції Гідності, громадськість.

 

Наталія Романова: «Світлини, які ми бачимо, свідчать про становлення нової демократичної держави. Події чотири роки тому назавжди змінили світогляд мільйонів українців, розпочали процес духовної перебудови нації. Боляче говорити про втрачені життя Героїв Революції Гідності, які стали взірцем відваги та мужності. Глибокий смуток переповнює наші серця й від втрати патріотів, які продовжують боронити незалежність та суверенітет України на її сході. Вони загинули заради нашого майбутнього. Цінуймо це і пам’ятаймо кожного Героя».

За патріотизм та мужність у відстоюванні ідеалів демократії, права і свободи людини, європейського вибору України під час Революції Гідності та з нагоди Дня Героїв Небесної Сотні Подяку голови обласної державної адміністрації оголошено її учасникам: Аскеровій Ніні Олексіївні, Атрошенку Анатолію Федоровичу, Биховцю Ігорю Михайловичу, Жогалку Олександру Миколайовичу, Костюк Ользі Іванівні, Кудабекову Андрію Зейнулловичу, Курачу Віталію Володимировичу, Макаренку Олегу Анатолійовичу, Неживому Леоніду Михайловичу, Приліпку Ігорю Анатолійовичу, Сичу Валерію Григоровичу, Татарину Віктору Васильовичу, Терейковському Володимиру Володимировичу, Хасенку Олегу Миколайовичу.

 

 

Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини

Анонси








































 

 

 

 

Погода