back

Пріоритетність - якісні послуги дітям та сім'ям

22-02-2018 09:38

Чергове засідання обласної міжвідомчої робочої групи з реформування системи інституційного догляду та виховання дітей відбулося вчора, 21 лютого, під головуванням заступника голови обласної державної адміністрації Наталії Романової.

Учасники заходу обговорили питання, що стосуються збору даних про становище дітей в області, моніторингу закладів інституційного догляду та виховання дітей, а також інвентаризації освітніх, медичних, реабілітаційних послуг, які надаються дітям та сім’ям з дітьми.

Нагадаємо, що така робота проводиться в районах та об’єднаних територіальних громадах області відповідно до завдань Національної стратегії реформування системи інституційного догляду та виховання дітей.

До збору інформації залучені всі сільські, селищні, міські ради ОТГ, виконавчі комітети міст обласного значення, районні державні адміністрації, інтернатні заклади, центри соціально-психологічної реабілітації дітей, дитячі будинки-інтернати для дітей з інвалідністю (усього 87 надавачів інформації).

Наразі на місцях збір інформації підходить до завершення, і уповноважені представники профільних підрозділів облдержадміністрації здійснюють перевірку отриманих даних.  

Наталія Романова наголосила на необхідності ретельного опрацювання всіх соціально-демографічних показників. Адже вони будуть покладені в основу Регіонального плану реформування системи інституційного догляду та виховання дітей, і від їх об’єктивності залежатиме подальша доля дітей, які виховуються в інтернатних закладах.Заступник голови ОДА переконана: пріоритетом має бути виховання дитини в родині або в умовах, наближених до сімейних. Для того, щоб батьки не віддавали своїх дітей до інституцій, а виховували їх самостійно, громади мають забезпечити комплекс необхідних послуг. Це має стати основним рушієм змін в інтересах дітей.
 

 

Служба у справах дітей
Чернігівської облдержадміністрації



 



 

 

Останні новини

Анонси








































 

 

 

 

Погода