back

Усі школярі вчитимуться в інтерактивних класах

22-02-2018 14:25

Уряд схвалив новий державний стандарт початкової освіти, який буде запроваджено в школах з вересня 2018 року. Українські діти повинні отримувати якісну та конкурентну освіту, що дозволить їм бути успішними. Нинішньої осені першачки підуть в якісно нову школу.

— Наші українські діти мають отримати можливість бути успішними. Тож питання освіти мають ключове значення, – сказав Володимир Гройсман. – Неможливо побудувати майбутнє країни без якісної, конкурентної освіти.

 Результати навчання дітей, згідно нового стандарту, визначаються не через суму знань, які має отримати дитина, а через досвід, компетенції, знання, цінності та вміння, які вона засвоює. Дитина повинна вміти застосовувати отримані знання в повсякденному житті. Серед ключових вмінь, якими має оволодіти учень в початковій школі – читання з розумінням, уміння висловити власну думку, здатність логічно обґрунтовувати позицію, творчість, ініціативність, вміння конструктивно керувати емоціями, оцінювати ризики та приймати рішення, здатність співпрацювати з іншими людьми.

Результати пілотного проекту в 100 школах довели, що новий держстандарт освіти забезпечує високий рівень навчання дітей, підвищує мотивацію до навчання та відвідування школи, розвиває комунікативні вміння, підвищує самостійність дітей.

Уже спробували організувати навчання у новому форматі і в чотирьох школах Чернігівщини. 

Підкріплена ініціатива і фінансово. Уряд виділив у поточному році майже два мільярди гривень на модернізацію початкової школи. Вперше здійснюється масштабне підвищення кваліфікації вчителів початкової школи. До слова, з січня минулого року зарплату вчителям підвищили на 50%, з січня цього року — ще на 25%.

Департамент інформаційної діяльності та
комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

За повідомленням Департаменту інформації та комунікацій з громадськістю
Секретаріату Кабінету Міністрів України

 

 

Останні новини

Анонси








































 

 

 

 

Погода