back

Забезпечення сталого енергопостачання споживачам – серед пріоритетних питань

23-02-2018 15:58

Стан розрахунків за спожиту електроенергію розглянули учасники наради, яку сьогодні, 23 лютого, провів директор Департаменту житлово-комунального господарства та паливно-енергетичного комплексу Чернігівської облдержадміністрації Володимир Кривенко.

Як повідомив комерційний директор ПАТ «Чернігівобленерго» Роман Бондар, на сьогодні загальна заборгованість усіх категорій споживачів області за електричну енергію становить 185 мільйонів гривень. З початку року вона зросла на 56 мільйонів гривень. При цьому заборгованість підприємств житлово-комунального господарства та бюджетних установ, які фінансуються з місцевих бюджетів, складає майже 42 мільйони гривень (+ 17 мільйонів гривень у 2018 році). Незважаючи на таку ситуацію, ПАТ «Чернігівобленерго» стовідсотково розраховується з державним підприємством «Енергоринок» та забезпечує стабільне постачання електроенергії споживачам.

– Складна ситуація з оплатою енергоносіїв, зокрема підприємствами, які надають житлово-комунальні послуги, повязана зі зміною системи відшкодування субсидій, наданих населенню, – пояснив Володимир Кривенко.

Директор Департаменту ЖКГ та ПЕК ОДА повідомив, що цього тижня Уряд схвалив зміни до відповідної постанови, якими вдосконалено механізм перерахування субвенції з державного бюджету на оплату пільг та житлових субсидій. У документі, в тому числі, враховані інтереси надавачів послуг із водопостачання і водовідведення, а також централізованого теплопостачання. Прийняті зміни сприятимуть підвищенню рівня розрахунків підприємств за спожиті енергоносії.

Крім того, учасники наради обговорили ситуацію з приведенням в належний технічний стан систем електропостачання селища Десни Козелецького району.

Читати також: У Десні системи електропостачання житлових будинків приведуть у належний технічний стан.

– Наша головна мета – спільними зусиллями забезпечити стале та якісне надання електричної енергії споживачам. Тому обласна державна адміністрація і надалі триматиме на контролі питання розрахунків та вживатиме всіх можливих заходів для погашення наявної заборгованості за спожиті енергоносії, – підсумував результати обговорення Володимир Кривенко.

 

За інформацією Департаменту житлово-комунального
господарства та паливно-енергетичного комплексу
Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини

Анонси







































 

 

 

 

Погода