back

Розвиток громадянського суспільства на Чернігівщині: перспективи та напрацювання

20-03-2018 16:45

Про розвиток громадянського суспільства та деякі дослідження ОГС з урахуванням децентралізаційних процесів говорили на першому цьогоріч засіданні профільної Координаційної ради при облдержадміністрації.

Наразі відбуваються непрості процеси переформатування райдержадміністрацій, становлення управлінської ланки в об’єднаних територіальних громадах. Та в якому варіанті не була б представлена виконавча гілка влади та самоврядування, першочерговим для всіх є налагодження співпраці з організаціями громадянського суспільства, — наголосила заступник голови ОДА Наталія Романова.

Особливості роботи в ОТГ цікавлять безпосередньо і представників громадських організацій. Перший Віце-президент «Ліги ділових та професійних жінок України» Олена Пекуровська презентувала членам Координаційної ради дослідження громадської думки з питань участі жінок у політичних процесах «Децентралізація як виклик для жінок у владі».

Моніторинг передбачав вивчення формування гендерної політики в громадах.

Загалом Чернігівщина одна з лідерів реалізації Національної стратегії сприяння розвитку громадянського суспільства. Про це зауважила голова правління громадської організації «Центр «Доброчин»»  Наталія Дрозд, інформуючи про результати дослідження ВГО «Асоціація сприяння самоорганізації населення» та громадської організації «Одеський інститут соціальних технологій».

Презентовані результати є проміжними, адже моніторинг триватиме до кінця року. Втім уже напрацьовані рекомендації.

План заходів на 2018 рік щодо реалізації в Чернігівській області Національної стратегії сприяння розвитку громадянського суспільства в Україні на 2016—2020 роки був затверджений заступником голови обласної державної адміністрації 10 січня 2018 року.

Крім того, у поточному ж планують оголосити конкурс програм (проектів, заходів), розроблених інститутами громадянського суспільства, для виконання (реалізації) яких надаватиметься фінансова підтримка за рахунок коштів обласного бюджету в 2019 році.

Також, як зазначив директор Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації Андрій Подорван, можлива організація навчання щодо здійснення проектної діяльності для представників ОГС. Перед цим буде досліджена потреба такого тренінгу.

Із усією інформацією щодо реалізації Національної стратегії сприяння розвитку громадянського суспільства в Україні на 2016—2020 роки можна ознайомитися на сайті облдержадміністрації у рубриці «Сприяння розвитку громадянського суспільства в області».

 

 

Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини

Анонси








































 

 

 

 

Погода