back

Ще ніколи підтримка Помісної Церкви в Україні не була такою великою – Глава держави

24-04-2018 08:03

Президент Петро  Порошенко зазначає, що «багато десятиліть держава усувалася від того, щоб зняти окуляри і подивитися чесно в очі своїм громадянам» у питанні Єдиної Помісної Церкви в Україні. «Ніколи такого не було, щоб підтримка Помісної Церкви була такою великою», - підкреслив Петро Порошенко під час участі у програмі «Свобода слова» на телеканалі ICTV.

Водночас, він зауважив, що агресія Російської федерації проти України спричинила зростання бажання в українців мати власну незалежну Помісну Православну Церкву. «Бо розкрили очі і більше не слухають ту брехню, що Росія нас підтримує. Вона прийшла до нас вбивати найкращих українських синів і доньок», - сказав Президент.

Глава держави зазначив: «Зараз, коли ми боронимо нашу державу – нам потрібна сильна держава». Петро Порошенко наголосив, що держава буде набагато сильнішою, якщо матиме єдину Церкву. А це в свою чергу, на переконання Президента, «прибере внутрішні чвари і конфлікти всередині держави».

«І об'єднавшись ми швидше звільнимо українську землю. І Донбас, і Крим», - підкреслив Глава держави.

Президент також акцентував на важливості створення Помісної Церкви і для військових, і для української діаспори, які матимуть можливість відвідувати «свою українську церкву».

Петро Порошенко також наголосив на необхідності бути разом, не дати втягнути себе в конфлікт, діяти абсолютно виважено і вірно. «І тоді, будемо сподіватися, рішення Вселенського Патріарха і Синоду ми зможемо наблизити», - сказав Президент.

Щодо можливих преференцій для Помісної Української Православної Церкви Президент зазначив, що «єдиною преференцією буде кількість вірян, які будуть її відвідувати».

«Для мене є очевидним, по першій реакції в більшості областей України, є абсолютне тверде переконання – ми прагнемо, ми чекаємо, ми підтримуємо», - підсумував Глава держави, говорячи про бажання українців мати Помісну Православну Українську Церкву.

Прес-служба Президента України

Останні новини

Анонси








































 

 

 

 

Погода