back

Бійця Андрія Лебедєва поховають на рідній землі. Цього дня Чернігів буде у жалобі

24-04-2018 16:00

У середу, 25 квітня, у Чернігові в Катерининській церкві об 11 годині відбудеться прощання з Андрієм Лебедєвим, кулеметником 13-го окремого мотопіхотного батальйону (на момент загибелі воїна батальйон підпорядковувався 1-й окремій танковій бригаді).

Андрій Лебедєв народився 6 червня 1980 року в місті Ярославлі у Росії, згодом сім’я переїхала до України.

Закінчив Чернігівську школу № 32, потім професійно-технічний заклад № 1 міста Чернігова.

Строкову військову службу проходив у складі частини Національної гвардії України в місті Сімферополі (АР Крим), за військовою спеціальністю — кулеметник.

Після служби в армії працював експедитором.

У квітні 2014 року мобілізований до лав Збройних Сил України. Рядовий, кулеметник 1-ї мотопіхотної роти 2-го мотопіхотного взводу 13-го мотопіхотного батальйону. З травня цього ж року воював у зоні проведення АТО.

Загинув 29 січня 2015 року під час відбиття танкової атаки ворога на блокпосту 1301 (позиція «Вовк») у районі міста Вуглегірськ Артемівського району Донецької області. Тоді разом з Андрієм загинули ще троє наших земляків-чернігівців. Їх тіла бойовики віддали рідним. А от Андрій тривалий час вважався зниклим безвісти. Згодом його поховали як тимчасово невстановленого захисника України. І лише нещодавно ідентифікували за експертизою ДНК.

У бійця залишилися старенька мати, яка так і не дочекалася свого сина.

Для вшанування пам’яті Андрія Лебєдєва та пам’яті військовослужбовців – учасників антитерористичної операції, які загинули, захищаючи незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України, мирних жителів на сході України, у Чернігові 25 квітня оголошено День жалоби.

Відповідне розпорядження підписав Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко.

На знак скорботи за загиблим на будівлях і спорудах органів державної виконавчої влади, місцевого самоврядування, підприємств, установ і організацій міста буде приспущено Державний Прапор України з чорною стрічкою.

Цього дня обмежується проведення розважально-концертних заходів на території міста, заборонено звучання розважальної музики на ринках, у закладах торгівлі та ресторанного господарства, в громадському транспорті, вуличного мовлення.

Вічна пам’ять і шана Героям!

 

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

 

Останні новини

Анонси







































 

 

 

 

Погода