back

Більше двохсот старшокласників зібралися у Чернігові на навчально-польові збори

25-04-2018 12:45

Уже третій рік поспіль на Чернігівщині проходять навчально-польові збори  для учнів 11-х класів, що навчаються у дев’яти закладах загальної середньої освіти обласного підпорядкування. Цьогоріч 238 учасників, серед яких є й дівчата, які вивчали предмет «Захист Вітчизни» за програмою для юнаків. Для старшокласників це унікальна можливість спробувати свої сили у різних видах військово-спортивних змагань, отримати нові знання, вміння та навички, необхідні захиснику Батьківщини.

Урочисте відкриття навчально-польових зборів відбулося вчора, 24 квітня, на базі Чернігівського ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою.

Привітали школярів заступник начальника Управління освіти і науки ОДА Олена Соронович, учасник антитерористичної операції, представник Державної служби України у справах ветеранів війни та учасників АТО Альберт Черешко, голова громадської організації «Єдина родина Чернігівщини» Микола Шанський.

Хвилиною мовчання присутні вшанували пам`ять Героїв сучасності, які загинули на території Донецької та Луганської областей, та поклали квіти до стели пам’яті загиблих бійців АТО.

У перший день зборів для учнів проведено навчальні заняття з тактичної, вогневої, прикладної і фізичної підготовки, основ цивільного захисту та медичних знань.

Упродовж інших двох днів учасників також очікує цікава та насичена програма: практичні стрільби з автомата Калашникова, воєнізована естафета, перегляд фільму Ахтема Сеїтаблаєва «Кіборги. Герої не вмирають» з подальшим обговоренням та зустріч з воїнами і свідками подій на сході України. Крім того, учні виконають практичні завдання за сигналом «Тривога», марш-кидок та проведуть військово-тактичну гру.

Детальніше у сюжеті філії ПАТ «Національна суспільна телерадіокомпанія України» «Чернігівська регіональна дирекція»:

 

За інформацією Управління освіти і науки
Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини

Анонси








































 

 

 

 

Погода