back

Аграрії Чернігівщини нарощують темпи посівної кампанії

26-04-2018 17:07

В області триває комплекс весняно-польових робіт.

Наразі агроформуваннями підготовлено більше 200 тисяч гектарів посівних площ, або 22 % до прогнозу. Посівна кампанія розпочата в усіх районах Чернігівщини. Ярими культурами засіяно понад 110 тисяч гектарів (12 %). Це на 150 тисяч гектарів менше, ніж на відповідну дату минулоріч.

Сільгоспвиробники сіють ранні зернові, а також горох, люпин та інші культури. Посів кукурудзи на зерно розпочали господарства 16 районів. На сьогодні посіяно більше 20 тисяч гектарів цієї культури, або майже 6 % прогнозованого обсягу.

Аграрії 19 районів посіяли понад 30 тисяч гектарів соняшнику. Цукровим буряком засаджено біля 2 тисяч гектарів, або майже третина від запланованого. Цю культуру вже сіють у шести районах області.

– Цього року розгортання комплексу робіт у полі затрималося на місяць через затяжну весну та перезволоження ґрунту. Але аграрії Чернігівщини динамічно нарощують темпи проведення польових робіт. Для виконання прогнозованих обсягів ярого посіву товаровиробники мають достатнє матеріально-технічне забезпечення. На сьогодні вони використовують кожну можливість для подолання відставання в строках та виконання запланованих робіт, – повідомив директор Департаменту агропромислового розвитку Чернігівської облдержадміністрації Юрій Ткалич.

 

За інформацією Департаменту агропромислового
розвитку Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини

Анонси








































 

 

 

 

Погода